De Nostalgische winkel
De Nostalgische winkel Foto: Aangeleverd

Maaltijd en reisje door nostalgische winkel in De Landerijen

Steenwijkerland

OLDEMARKT - De Landerijen organiseert volgende week een maaltijd en een reisje door een nostalgische winkel.

In De Landerijen kan volgende week dinsdag 3 oktober weer gegeten worden. De kookgroep is druk bezig met het boodschappen doen en alles voor te bereiden. Het belooft weer een heerlijke maaltijd te worden. We beginnen om 12.15 uur in het restaurant van De Landerijen. De kosten zijn € 8 voor deze drie gangen maaltijd.

Op donderdag 5 oktober kunt u een reisje maken door een nostalgische winkel. Wolvega heeft namelijk een leuk museum, Het Kiekhuus. Dit is gevestigd in de voormalige bakkerij De Korenschoof. Achter elk nostalgisch object schuilt een persoonlijk verhaal. De collectie is geheel uit grootmoederstijd. Er zijn diverse thema’s zoals een kruidenierswinkel, bakkerswinkel en een klaslokaal. Dit roept bij iedereen herinneringen op uit zijn of haar jeugd.

Omdat niet iedereen de reis naar Wolvega kan maken, komt de kruidenierswinkel in Oldemarkt in De Landerijen. Op donderdag 5 oktober start deze middag om 14.30 uur en krijgt u de tijd om alles rustig te bekijken. Natuurlijk worden er veel verhalen verteld door Rob of Sjoukje, de beheerders van dit prachtige museum. De kosten voor deze middag zijn € 5, inclusief koffie of thee.

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.