Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Baanbrekende themadag bij Noorderboog: medewerkers aan het roer richting toekomst

· leestijd 1 minuut Steenwijkerland

STEENWIJK - Zorgorganisatie Noorderboog organiseerde op dinsdag 19 maart een innovatieve themadag waar medewerkers uitgedaagd werden om actief mee te denken over de toekomst van de zorg binnen Noorderboog. Het evenement, gehouden in Rabo Theater De Meenthe, bood een platform voor inspirerende discussies, interactieve theatervoorstelling en brainstormsessies gericht op de toekomst binnen de zorgsector.

Met als krachtige leuze “Toekomstbestendige zorg? Dat doen we samen!” werd deze dag een ware broedplaats voor innovatieve ideeën en dialoog binnen de organisatie. Zorgmedewerkers, inclusief ondersteunende en facilitaire teams, deelden hun ideeën en visies over de richting van de zorg en welke stappen nodig zijn om dit te verwezenlijken. Uniek is dat dit symposium geïnitieerd en georganiseerd is door de drie medezeggenschapsorganen binnen Noorderboog: cliëntenmedezeggenschapsraad (CMR), ondernemingsraad (OR) en verzorgende en verpleegkundige adviesraad (VVAR). Noorderboog sluit met deze themadag aan op de landelijke campagne ‘Hoe dan’ van brancheorganisatie Actiz.

Stellingen

Tijdens een ochtend- en middagsessie kwamen maar liefst 500 medewerkers samen in de grote theaterzaal voor een levendig podiumgesprek onder leiding van dagvoorzitter Joost Hoebink. Bestuurder Erwin Duits en vertegenwoordigers van de OR, CMR en VVAR wisselden van gedachten over innovatie en de integratie van informele zorg in de zorgpraktijk. Stellingen zoals ‘een collega zonder opleiding mag niks overnemen van een gediplomeerde collega’ en ‘cliënten zitten helemaal niet op technologische innovaties in de zorg te wachten’ werden actief besproken.

Na een vermakelijke theatervoorstelling die de zorgverlening van het verleden, het heden en de toekomst op hilarische wijze belichtte, werden medewerkers uitgedaagd om hun eigen creativiteit aan te boren. In interactieve groepssessies werd gediscussieerd over innovatie, informele zorg en werk anders organiseren.

‘Dit is nog maar het begin’

Deze inspirerende themadag onderstreept de cruciale rol die medewerkers spelen in het vormgeven van de toekomst van de zorgsector. Door actieve betrokkenheid en open dialogen hebben zij bijgedragen aan het verkennen van toekomstbestendige zorg binnen Noorderboog. “Dit is nog maar het begin,” aldus Susanne Ruifrok, Chief Nursing Officer en voorzitter van de VVAR. “Vandaag hebben we waardevolle ideeën verzameld die als basis dienen voor verdere ontwikkelingen. Onze medewerkers blijven via onze interne kanalen betrokken bij dit proces.”

Cliënten en begeleider aan de slag in de keuken van De Otterskooi
Jonge mensen met dementie koken voor familieleden in Restaurant De Otterskooi Steenwijkerland 23 uur geleden
De Oldenhof
Tuinieren op De Oldenhof bovenal gezond en gezellig: Stichting zoekt vrijwilligers Steenwijkerland gisteren
Jeroen en Heleen Kiewiet en hun twee kinderen
Caterent Catering & Verhuur betrekt bedrijfspand aan de Eeser Gaard Partnerbijdrages Insta-Dekop 15 mei, 12:02