Nars Gottmer in actie.
Nars Gottmer in actie. Eigen foto

Grand Prix-ruiter Nars Gottmer vestigt zijn paarden in Stal Jede in Vledder

Westerveld

VLEDDER - De tien paarden van Grand Prix-ruiter Nars Gottmer verblijven sinds een maandje in Vledder. In december verhuisde Gottmer de paarden vanuit De Wijk naar het Overijsselse Den Ham, maar dat was een kort avontuur. “In Vledder voel ik me al helemaal thuis,” zegt Gottmer.

De inwoner van Zwolle runde zijn dressuurstal zes jaar lang vanuit het bedrijf van Marty Marissink in De Wijk. “We hebben ook nu nog paarden samen,” vertelt Gottmer. “Maar ik wilde mijn vleugels graag verder uitslaan. Dus ik ging op zoek naar een geschikte locatie.” Die vond hij in Stal Galaxy in Den Ham. Tenminste, dat dácht hij. “We verhuisden in december. En ik wist eigenlijk in januari al dat dit het niet was. De eigenaar van het pand was bereid om samen naar oplossingen te zoeken. Ik sta daar ook altijd voor open. Maar in mijn hart wist ik dat dit totaal niet mijn plek was.” 

Stal Jede

Daarom ging Gottmer wederom op zoek. Hij belde zijn goede kennis Lisanne Veenje, van Stal Jede in Vledder. Op het hippisch complex hebben de tien dressuurpaarden van Gottmer het naar hun zin. “Ze zijn het gewend om te reizen,” legt hij uit. “Na een of twee dagen waren ze thuis op hun nieuwe plek.” Veenje zit in de Friezen, dus de activiteiten bijten elkaar niet. Niet alleen de paarden zijn blij in Vledder. “Ik absoluut ook. Lisanne en ik doen elk ons ding, en hebben het daarnaast ook gezellig samen. Het is fijn dat het zo kan.”

Kemphaan
Vogel excursie Gaasterland op zaterdag 4 mei 2024 Algemeen Ingezonden 3 mei, 14:42
Afbeelding
Zomerse Exoten-Expeditie voor jongeren in Nationaal Park Steenwijkerland 3 mei, 14:00
Jannie Mol bij de huldiging 65 jaar lid, Jannie Baas (links) en Marie Strating -
Vrouwen van Nu Polder II/Steenwijkerwold viert 75-jarige jubileum in de Proefkolonie Steenwijkerland 3 mei, 12:00
De nieuwe trainer Peter Joustra -
Dubbelinterview: Peter Joustra volgt Hans Nijmeyer op als trainer van DIOS Sport 3 mei, 10:42
De tuin aan de Van Goghstraat
Tuincafé op zaterdag 4 mei in Steenwijk-West Steenwijk 3 mei, 08:00
Afbeelding
Automobilist gewond na aanrijding met trekker aan de Jan van Nassauweg in Giethoorn Met tien foto's 2 mei, 20:57