Poster Do Good Loterij
Poster Do Good Loterij Foto: Poster Do Good Loterij

Westerveldvoorelkaar organiseert grootste blijmaak-actie van de gemeente Westerveld voor alle vrijwilligers

· leestijd 1 minuut Westerveld

WESTERVELD - 7 december 2022 is het de Dag van de Vrijwilliger. Voor alle inwoners die zich over het lot van een ander hebben ontfermt, is er een lot uit de ‘Do Good Loterij’ - de grootste blijmaak-actie van gemeente Westerveld. De ruim 5.000 prijzen zijn gedoneerd door het bedrijfsleven.

 “We vinden het geweldig dat er elk jaar zoveel mensen voor elkaar klaar staan. Dat is deze winter noodzakelijker dan ooit,” vertelt Lianne Dolstra van Westerveldvoorelkaar. “Van energiearmoede tot eenzaamheid tijdens de feestdagen. Het zijn geen makkelijke weken. Dat zien we ook aan het aantal nieuwe hulpvragen op het platform. Maar we zien óók elke dag dat we elkaar niet in de kou laten staan. Voor al die duizenden inwoners die er in gemeente Westerveld voor elkaar zijn, organiseren we de grootste blijmaak-actie: de Do Good Loterij.”

Loterij

“Het idee van de loterij is simpel. Heb je dit jaar vrijwilligerswerk gedaan? Of je op een andere manier over het lot van een ander of je omgeving ontfermd? Dan krijg je een lot voor de Do Good Loterij. Maar de loten zijn niet te koop, net zoals de waarde van vrijwilligerswerk niet in geld uit te drukken is.” 

Met ruim 5.000 te winnen prijzen is de loterij goed gevuld. Een greep uit prijzenpot: gratis kerstkaartjes versturen, kadobonnen en entreetickets voor dagjes weg, een hotelovernachting en zelfs een fiets.

Lianne Dolstra vertelt: “De loterij wordt gesponsord door het bedrijfsleven. Daar zijn we dankbaar voor, want ook zij hebben het het afgelopen jaar niet makkelijk gehad. Mooi dat iedereen zo met zijn eigen kracht impact maakt. Met deze grootste blijmaak-actie van Nederland inspireren we iedereen om het verschil te blijven maken.”

Grootste blijmaak-actie

De blijmaak-actie is niet alleen de grootste in gemeente Westerveld. De loterij is onderdeel van een samenwerking met ruim 60 gemeenten in Nederland. “Samen vormen ze de grootste blijmaak-actie van Nederland. Want samen staan we sterker. In dit geval kunnen we zo meer mensen bereiken en blijmaken. En ja, ook meer cadeautjes verzamelen,” aldus Lianne Dolstra.

Meedoen

Westerveldvoorelkaar nodigt iedereen die iets goeds heeft gedaan maar nog geen lot heeft ontvangen uit om hun lot op te halen op 7 december op www.Westerveldvoorelkaar.nl. “En mocht je dan toevallig een leuke do good activiteit in je buurt ontdekken, dan mag je je daar natuurlijk ook voor aanmelden,” voegt Lianne Dolstra er met een knipoog aan toe. Ook maatschappelijke organisaties kunnen hun vrijwilligers gratis aanmelden. 

Aanmelden kan van 7 tot en met 14 december. De prijzen worden in de laatste drie weken van december uitgereikt. 

Knooppunt 33 aan de Onnastraat in Steenwijk
Op maandag Workshop Fiets- en wandelapp Fietsknoop in Bibliotheek Steenwijk Steenwijk Insta-Dekop 12 uur geleden
Henk Holterman
Henk Holterman neemt afscheid van zijn werkzame leven bij Het Eethuisje van Kringloopwinkel Steenwijk Steenwijkerland 14 uur geleden
Frans en Jannie de Groot zijn beiden heel actief bij ANBO-PCOB Steenwijk -
PCOB Steenwijk is 40 jaar: 'Je kunt nog veel als je ouder bent' Steenwijk 15 uur geleden
Afbeelding
Duurzaam Willemsoord organiseert op 29 mei informatieavond over zonnepark Steenwijkerland 22 uur geleden
Sjef Damhuis houdt zijn lezing in Hoogthij
Lezing Sjef Damhuis over nazi-terreur in Steenwijk: MFC Hoogthij met 200 bezoekers twee keer uitverkocht Steenwijkerland 23 uur geleden
Afbeelding
Oldtimer Festival Vollenhove is op zaterdag 11 mei Steenwijkerland 1 mei, 17:05
Afbeelding
Controle op waterkwaliteit zwemplassen van start Algemeen 1 mei, 15:30
Afbeelding
Arnold Struik jr. neemt de leiding in Jos Verheijen Memorial driebandentoernooi Sport 1 mei, 13:36
Olde Veste - Jubbega
Bestuur Olde Veste doet hernieuwde oproep aan KNVB: 'Door Jubbega uit de competitie te nemen beloon je de club' Sport 1 mei, 12:12