Wethouder Henk Doeven (links) met een medewerker van Bosma Tuinmachines
Wethouder Henk Doeven (links) met een medewerker van Bosma Tuinmachines Foto: Aangeleverd

Robot maait vanaf nu de sportvelden van Sportpark De Hulsebosch in Dwingeloo

Westerveld

DWINGELOO - Vanaf vandaag worden de sportvelden van Sportpark De Hulsebosch niet langer gemaaid door een trekker met maaicombinatie, maar door een robotmaaier. 

De gemeente Westerveld, die verantwoordelijk is voor het onderhoud van de velden, heeft in overleg met de voetbalvereniging deze duurzame keuze gemaakt. 

Minder CO2 uitstoot en betere kwaliteit 

Wethouder Henk Doeven: ”De robotmaaier heeft vele voordelen. Natuurlijk is er de vermindering van de CO2 uitstoot, maar denk bijvoorbeeld ook aan de vermindering van geluidsoverlast en een constante manier van maaien wat de kwaliteit van de velden ten goede komt. Met de robotmaaier zetten we weer een stap richting een duurzamere wereld.” 

Vrijwilligers geven instructies via de app 

De inzet van de robotmaaier kan niet zonder de hulp van de vele vrijwilligers die de voetbalvereniging rijk is. Zij bepalen namelijk via een app wanneer de robot maait, hoe hoog het gras moet zijn en wanneer de messen vervangen moeten worden. En waar nodig is er professionele hulp in te roepen via Bosma Tuinmachines uit Smilde die de robotmaaier leverde. Samen op weg naar een groene en een duurzame gemeente In de gemeente Westerveld, waar economie, ecologie en wonen & recreëren zo mooi in balans zijn, investeren we juist daarom in duurzaamheid. Dat doen we vanuit verschillende invalshoeken en in samenwerking met de regio. 

Meer informatie hierover vindt u op onze website: www.gemeentewesterveld.nl/duurzaamheid

Wethouder Bram Harmsma overhandigt cheque aan Jan en Jeroen Schreur van de gelijknamige punterwerf voor de bouw van het Experience Centre
Nieuw Experience Center Giethoorn krijgt bijdrage uit Leefbaar Giethoorn Deal Steenwijkerland gisteren
Popkoor Bloxy Music gaat inschepen in Kalenberg voor de overtocht naar New York -
Bloxy Music on Tour: koor is woensdag per boot vertrokken van Kalenberg naar New York Cultuur 25 apr, 20:33
Afbeelding
Henk Holterman neemt afscheid van Kringloopwinkel Steenwijk Steenwijkerland 25 apr, 19:21