Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Droomuitslag voor Vledderveen tijdens opening Corsoseizoen in Frederiksoord

· leestijd 1 minuut Westerveld

WILHELMINAOORD – Afgelopen woensdag kwamen de bouwgroepen, juniorgroepen, commissieleden en het bestuur bijeen in Ons Dorpshuis Wilhelminaoord voor de aftrap van dit Corsojaar. Aan de hand van de gemaakte maquettes presenteerden de groepen welk idee zij uit gaan werken binnen het thema ‘dromen’.

De aanwezige elf corsogroepen en twee juniorgroepen kwamen allereerst letterlijk in een gespreid bed terecht waar de groepsfoto’s werden gemaakt voor de Corsokrant. Deze zal traditiegetrouw twee weken voorafgaand aan het corso verschijnen. De avond werd daarna geopend door voorzitter Marjolein Rink die een voor een de groepen naar voren riep om hun presentatie te doen.

Maquetteprijs

Jaarlijks is de maquette avond de start van het nieuwe seizoen. In een bomvol dorpshuis zat iedereen vol bewondering te kijken naar de gemaakte maquettes waar veel aandacht was besteed aan de verschillende kleuren, materialen en de bewegende delen die op de wagen te zien zullen zijn.

De groepen hadden dit jaar éxtra hun best gedaan, want voor de eerste keer werd er een maquetteprijs uitgereikt. Een onafhankelijk jurylid, Claudia Lassche secretaris van de Corsokoepel en voorzitter van Corso Vollenhove, was uitgenodigd om de maquettes en presentaties te beoordelen.

Vledderveen in Wonderland

Corsogroep Vledderveen haalde de eerste prijs binnen voor dit seizoen. Hun maquette met het onderwerp ‘Alice in Wonderland’ werd gekozen door de jury als mooiste door de uitwerking met onder andere bewegende onderdelen en rook die echt zichtbaar was. Het verhaal werd tijdens de presentatie goed verteld en het plan is goed uitgedacht. Nieuw aan hun wagen is dat het dit jaar uitstootneutraal zal zijn mede doordat het voortgetrokken zal worden door een leger kaartspelkaarten.

Kom het beleven

De groepen hebben ieder hun eigen onderwerp die past binnen het thema “Dromen”. Bij dit thema is er veel te bedenken en dat is ook te merken aan de diversiteit aan onderwerpen. De onderwerpen variëren van Klaas Vaak tot De Olympische droom en van de Grote Vriendelijke Reus tot Nachtmerries.

Op zaterdag 14 september zullen de wagens ’s middags en ’s avonds rijdend te zien zijn in Frederiksoord. De zondag staan ze opgesteld in de Tuinen van Frederiksoord. Tot die tijd gaan de groepen druk aan de gang met hun bouwproces. Via www.corsofrederiksoord en via de sociale media kanalen wordt iedereen op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen en het programma. Na afloop van de avond was het voor alle aanwezigen in ieder geval duidelijk: dit gaat weer een fantastisch weekend worden waar iedereen nu al naar uitkijkt.

Sjef Damhuis houdt zijn lezing in Hoogthij
Lezing Sjef Damhuis over nazi-terreur in Steenwijk: MFC Hoogthij met 200 bezoekers twee keer uitverkocht Steenwijkerland 6 uur geleden
Afbeelding
Oldtimer Festival Vollenhove is op zaterdag 11 mei Steenwijkerland 20 uur geleden
Afbeelding
Controle op waterkwaliteit zwemplassen van start Algemeen 22 uur geleden