Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Reisblog van Kitty: Costa-reis deel 7

· leestijd 1 minuut Column

Samen met ‘haar B.’ trok Kitty zes weken langs de kust van Spanje in een oude caravan. In meerdere afleveringen zal zij de Costa-reis delen met de online lezers van ‘De Kop’. Dit is deel 7.  

Carchuna

vrijdag 18 februari 2022, Motril, Spanje

Vandaag een verplaatsdag van 276 km, met name langs de kust, een prachtige route.
Rond Carchuna schijnt de zon 320 dagen per jaar. De campingplekken zijn vol en klein. Met vrijwel alleen overwinterende pensionado’s… Het zwembad is zelfs het hele jaar open op Don Cactus (wat een naam!). Het zwembad is leeg. Lijkt logisch rond siësta tijd. Dus even een frisse duik. Niet het water, maar het ijs kwam tot de lippen. Zo koud! Geen wonder dat het zwembad zo rustig was. Dit weekend doen we Granada…

Granada

zondag 20 februari 2022, Granada, Spanje

Zaterdag 19-2. Granada is leuk. De citytoer is hobbelig (met soort van tram) door kleine straatjes met souvenirs en opnieuw volle terrasjes. Het Alhambra is groots en indrukwekkend. Een must! Enorm druk, dat viel tegen. Gelukkig draagt iedereen een mondkapje, ook buiten.

Los Escullos

maandag 21 februari 2022, Carchuna, Spanje

Zondag 20-2: een verplaatsdag van 135 km naar Los Escullos, midden in het natuurgebied Cabo de Gata. Bij een tankstation, op de route, gestopt. Daar zag ik een bruidspaar. Zij in een witte kanten bruidsjurk, hij strak in pak met corsage (met familie?) aan een tafeltje met koffie. Naast een vitrine met zwarte worst en 40 eieren op een kartonnen blad. Op de bruidstaart heb ik niet gewacht, maar de koffie was top.
Tot na de stad Almería is het landschap bedekt met lelijke plastic kassen waar tropisch fruit wordt geteeld. Op camping Los Escullos, een zonnig kampeerplekje met een mals zeewindje. We staan onder een constructie waar ze in de zomer schaduwdoeken overheen kunnen trekken. Ook hier frisse nachten 8 graden en in de middag 20 graden.

Een bezienswaardigheid bij Los Escullos is een oude molen. Het natuurgebied is bergachtig, dor en stil met weinig bebouwing of toerisme, op een paar campings na.
Heel puur, dit gebied. In San José bij de Spar geshopt (daar kom ik thuis in mijn dorp ook graag. Vandaag 22-2 de omgeving verder verkend. Een oud fort/paleis op een toplocatie. Een oude goudmijn en een spookstadje (goud zat te diep?) De zee is sprookjesachtig blauw. Betoverend!

Afbeelding
Steenwijker mannenkoor
Steenwijker mannenkoor houdt inloopavond: 'Welkom en zing mee' Cultuur 3 uur geleden
Afbeelding
Duurzaam Willemsoord organiseert op 29 mei informatieavond over zonnepark Steenwijkerland 4 uur geleden
Sjef Damhuis houdt zijn lezing in Hoogthij
Lezing Sjef Damhuis over nazi-terreur in Steenwijk: MFC Hoogthij met 200 bezoekers twee keer uitverkocht Steenwijkerland 5 uur geleden