Zandsculpturen in Bant
Zandsculpturen in Bant Foto: Aangeleverd

Kinderboeken in het Kuinderbos

Cultuur

In Steenwijkerland is op het gebied van de ‘schone kunsten’ veel te beleven. Regelmatig doet Liesbeth Hermans hiervan verslag. In deze aflevering vertelt ze over de zandsculpturen in Bant.

De wandeling langs de zandsculpturen in het Kuinderbos mag je gerust een traditie noemen. Ditmaal zijn de Kinderboeken aan de beurt in de route van 2,5 kilometer over onverharde bospaden. De vorige editie werd door maar liefst 12.000 grote en kleine mensen bezocht. Het is dan ook een ideaal uitje voor gezinnen, er is veel moois in de natuur te zien!

Negen kisten
Onderweg kom je op negen plekken een grote kist tegen. Daarin zijn kunstenaars met vochtig woudzand aan het boetseren geslagen. Wanneer je dit zand goed aanstampt is het heel geschikt om zandsculpturen mee te vervaardigen. Na uitdroging van het zand krijgt het kunstwerk een behandeling met celluloselijm, daarna is het weersbestendig.

Natuurlijk heeft Rupsje Nooitgenoeg een kist, maar ook Dik Trom en de mol die wil weten wie op zijn kop gepoept heeft. Het is prachtig om de kleine details te bekijken en dat van gewoon zand!

De route is precies goed, niet te kort en niet te lang. Lekker even een frisse neus halen in het bos, wat wil je nog meer, bezoeken kan tot mei 2022. 

Start
Start is aan de Schoterweg in Bant, 150 meter voor huisnummer 5. Veel plezier!