Werk van Jan Krikke
Werk van Jan Krikke Foto: Aangeleverd

Galerie opent op nieuwe locatie met expositie Krikke & Krikke

· leestijd 1 minuut Cultuur

STEENWIJK - Zaterdag 10 juni om 10. 30 uur ontmoeten de medewerkers van Galerie Steenwijk u graag tijdens de feestelijke opening van de expositie ‘Krikke & Krikke’ op de nieuwe locatie op de begane grond aan de Meppelerweg. Het heeft even geduurd, maar als alles goed blijft lopen wordt de verbouwing van de nieuwe ruimte voor de Galerie deze week afgerond. Tijd om te verhuizen!

Daarmee bereikt Galerie Steenwijk weer een belangrijke mijlpaal. Na 10 jaar weer een stap naar een nieuwe plek met naar zeggen van de secretaris ‘een mooie kans om meer mensen te bereiken doordat het een makkelijke doorloop wordt van bibliotheek naar Galerie en andersom. Het zal wel even wennen worden op de nieuwe locatie, maar de bestuursleden en medewerkers hebben er zin in!’

Jan Krikke en Jan Eric Krikke

Jan Krikke (Giethoorn) en zijn zoon Jan Eric (Meppel) hebben de eer de eerste exposanten te zijn. Een bijzondere openingsexpositie van vader en zoon met onder meer een enorm panorama schilderij van Jan zijn hand, in de stijl die hem zo is toevertrouwd. Kleurrijk werk is het handelsmerk van Jan die naast schilder ook een begaafd beeldhouwer is. Veel van zijn beelden zijn terug te vinden in de openbare ruimte. 

Jan Eric zijn zoon is een ras fotograaf, die een serie fraaie foto’s heeft gemaakt met als onderwerp de stijging van de zeespiegel. Ook zijn urban-fotografie is heel bijzonder en kleurrijk te noemen. Op locaties in binnen en buitenland maakt hij foto’s voor vele bekende partijen zoals bijv. NOS en Natuurmonumenten. In de studio worden beelden van gewone dingen gemaakt maar dan gefotografeerd op een manier zoals het menselijk oog het niet kan waarnemen. 

Kortom een mooie combinatie van de schilderijen van Jan en de foto’s van zijn zoon Jan Eric zijn op deze nieuwe plek op de begane grond te bewonderen. We nodigen iedereen van harte uit om deze expositie en de nieuwe locatie van Galerie Steenwijk te komen bekijken komende zaterdag om 10.30 uur. Toegang is gratis. De feestelijke opening is tegelijk met de opening van de Bibliotheek die ook een hele verbouwing heeft ondergaan. Genoeg om te bekijken dus.

De expositie is verder op de gebruikelijke tijden te bezoeken van 10 juni tot en met 8 juli 2023. Voor meer informatie over de activiteiten van Galerie Steenwijk kunt u kijken op www.galeriesteenwijk.nl. Ook kunt u ons volgen op onze Facebook- en Instagrampagina. Wilt u persoonlijk op de hoogte gehouden worden? Stuur dan een bericht naar contact@galeriesteenwijk.nl onder vermelding van ‘uitnodigingen’.

Afbeelding
Bruidspaar Sielhorst is 65 jaar getrouwd: 'Jo werd onverwachts Riet's winnende lot' Steenwijk 7 uur geleden
Afbeelding
Giethoorn staat centraal tijdens Dag van de Geschiedenis Steenwijkerland 8 uur geleden
Afbeelding
Dit zijn de Overijsselse kanshebbers op deelname aan het Regio Songfestival Cultuur 9 uur geleden
Afbeelding
19 verenigingen uit Steenwijkerland en 7 uit Westerveld vanaf zaterdag op pad met de Grote Clubactie Steenwijkerland 21 sep., 10:32
Afbeelding
Eén op drie huurders in Drenthe mogelijk in geldproblemen Westerveld 21 sep., 10:04
Afbeelding
Tour de Wijnboer op zondag 24 september in Havelte Westerveld 21 sep., 07:00