Boomfeestdag in het Nationaal Park.
Boomfeestdag in het Nationaal Park. Foto: Thea Peters

Landelijke Boomfeestdag in Nationaal Park Weerribben-Wieden met bomenplantactie op schoolpleinen..

Nieuws Ingezonden Insta-Dekop

Op woensdag 15 november hebben 165 leerlingen van drie basisscholen uit de gemeente Steenwijkerland bomen op hun schoolplein geplant tijdens de Boomfeestdag. In het Boomfeestdag-jaarthema ‘Opgroeien met bomen’ staat de leefomgeving van kinderen centraal. Kinderen die opgroeien in het groen bewegen meer, ervaren minder stress, ademen gezondere lucht in, kunnen zich beter concentreren op school en hebben meer sociale contacten. 


Boomfeestdag met 7 nieuwe bomen op schoolpleinen - Foto: Sanne Moes

Weer een beetje groener 

De deelnemende scholen, Kindcentrum Het Kompas, School B en Kindcentrum Immanuël, hebben vandaag samen met hun leerlingen geholpen met het planten van de bomen op hun schoolpleinen. Ook kregen zij een korte les over het belang van bomen in de natuur én in de stad. En maakten de leerlingen een slinger met hun wensen voor de boom en leerden zij wat bomen voor hen doen.  Alle kinderen die meehielpen met het planten van de bomen op hun eigen schoolplein kregen ook een boompje mee om thuis te planten. Steenwijkerland is vandaag weer een beetje groener geworden. 


165 kinderen druk in de weer met het plaatsen van bomen - Foto: Sanne Moes

Betere lucht, meer biodiversiteit

Bomen brengen letterlijk leven op het schoolplein en zorgen voor verkoeling op warme dagen en voor meer biodiversiteit. Ze dragen bij aan een betere luchtkwaliteit; ze produceren zuurstof, vangen  fijnstof af en slaan CO2 op. In totaal werden vandaag 7 bomen geplant.

Deze boomplantactie is een initiatief van de Gemeente Steenwijkerland, Nationaal Park Weerribben-Wieden en IVN Natuureducatie. Op de schoolpleinen zijn Nederlandse -inheemse- bomen geplant die ook groeien in Weerribben en Wieden. Zo is een stukje Nationaal Park naar de schoolomgeving gebracht. 


Boomfeestdag in het Nationaal Park - Foto: Thea Peters

165 kinderen druk in de weer met het plaatsen van bomen.
Boomfeestdag met 7 nieuwe bomen op schoolpleinen.
Afbeelding
Tweede editie van Benefietdiner in Grote Kerk Steenwijk Steenwijk 19 uur geleden
Olde Veste is kampioen van de KNVB Beker
Update: Met video en fotoverslag: Olde Veste is bekerkampioen Sport 23 uur geleden
Afbeelding
De vrijwilligers van de Van Swieten Inspiratietuin zijn vandaag en morgen actief op de Lentefair in Frederiksoord Column gisteren
Auteur Henk de Zeeuw reikt eerste exemplaren van het boek ‘In liefde bloeiende’ uit aan Maja Eckhardt en Bertus Halfwerk tijdens de boekpresentatie op 9 mei 2024
Drukbezochte boekpresentatie van 'In liefde bloeiende' Cultuur 10 mei, 16:00
De start is dit jaar op de Markt in Steenwijk
Terug naar het discotijdperk met de Gouden Knopentocht Met vijf foto's 10 mei, 14:41
Afbeelding
Bibliotheek Steenwijk staat stil bij online veiligheid met Minecraft CyberSafe Steenwijk 10 mei, 14:00