Het hele team
Het hele team Foto: Aangeleverd

Fysiotherapie Henny Biemans zet hoog in op preventie

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Wie gezond is wil dat graag blijven. Daarom zet Fysiotherapie Henny Biemans hoog in op preventie. Daarmee voorkom je bovendien zorg en kosten en het vergroot de zelfredzaamheid van de cliënten. Eigenaren Vincent Jansen en Patrick Maris vertellen wat de praktijk op het gebied van preventie te bieden heeft.

Als eerste kaarten de fysiotherapeuten valpreventie aan. Dat biedt Fysiotherapie Henny Biemans aan in groepsverband en individueel. De specialisten komen daarvoor het liefst aan huis, maar ouderen kunnen deze vorm van therapie ook in de praktijk volgen. “We zijn in gesprek met de gemeente en andere fysiotherapiepraktijken om daar programma’s voor vast te stellen,” legt Jansen uit.

Henny Biemans, de oprichter en naamgever van de praktijk, geeft Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI). Ook collega Corien Aitink-Otter is hierbij betrokken. Dit is speciaal bedoeld voor mensen met overgewicht, die daardoor gezondheidsrisico’s lopen. Het programma duurt twee jaar. De deelnemer krijgt dan individuele begeleiding van een leefstijlcoach, groepsbijeenkomsten met de fysiotherapeut en diëtiste en een individueel beweeg- en voedingsplan.

Fysio Zwemmen en Fysio Fitness 

Fysio Zwemmen is een vorm van preventie, die al 25 jaar door de praktijk op de dinsdag- en donderdagochtend wordt aangeboden in zwembad de Waterwyck in Steenwijk. De deelnemers doen oefeningen waarbij ze hun lenigheid en kracht verbeteren. Cliënten met reumatische klachten en fibromyalgie, maar ook mensen zonder klachten, hebben daar baat bij. Wie liever oefeningen doet op het droge, kan terecht bij de Fysio Fitness. “De groepen bestaan gemiddeld uit vijf sporters, die allemaal volop persoonlijke aandacht krijgen,” aldus Maris. De sportfysiotherapeuten houden daarbij nauw contact met hun sportverenigingen.

Naast al dit preventieaanbod, heeft Fysiotherapie Henny Biemans nog tal van andere diensten, zoals Fysiotherapie, Manuele therapie, Oedeem therapie, Dry needling, Echografie en behandeling van chronische pijn met de Reducept VR Bril. Op www.fysiohennybiemans.nl lees je daar alles over.

Dit is een partnerbijdrage van Fysiotherapie Henny Biemans

Jubbega in de eerder dit seizoen gespeelde wedstrijd tegen Olde Veste
Nieuwe ontwikkeling: Jubbega gaat tóch de competitie niet uitspelen Sport 13 uur geleden
Afbeelding
Hey Terugwinnaar, doe jij ook mee met de grondstoffenspeurtocht? Speur mee in Steenwijk en win bioscoopkaartjes Steenwijk 15 uur geleden
Afbeelding
Olde Veste wint halve bekerfinale van SVBO Emmen Met video 17 uur geleden