Ina Haveman -
Ina Haveman - Foto: Aangeleverd

Raadspraat deel zes door Ina Haveman

· leestijd 1 minuut Politiek

Dit is de zesde aflevering van de tweewekelijkse rubriek Raadspraat. Dit keer vertelt Ina Haveman, raadslid van Buitengewoon Leefbaar Steenwijkerland (BGL), over de problematiek van alcohol- en drugsverslaving in de gemeente Steenwijkerland. 

BGL staat voor leefbaar in de kernen en daar hoort ook positieve gezondheid bij. Vanuit het Sociaal Domein (mijn portefeuille) proberen we een ieder een zo’n goed mogelijk bestaan te geven. In ons coalitieprogramma stellen wij dat de problematiek van alcohol- en drugsverslaving om aandacht vraagt. We hebben mede daarom en in het kader van positieve gezond op 11 april in De Burght in Vollenhove een thema-avond georganiseerd op het gebied van alcohol en drugs.

Uit de taboesfeer 

Het ging ons om bewustwording, maar ook om het onderwerp uit de taboesfeer te halen. Want niet iedereen die wel eens wat gebruikt is een verslaafde. Een belangrijke les was: ‘Ga en blijf in gesprek met iemand waarvan je denkt dat hij verslaafd is, maar veroordeel haar of hem niet’. De achtergronden waarom iemand gaat gebruiken zijn niet altijd zichtbaar en dat maakt het moeilijk om het onderwerp bespreekbaar te maken. Met respect hebben we geluisterd naar de verhalen van de ervaringsdeskundigen. De overlast die men ervaart is soms groot, maar wanneer we meer grip op deze materie kunnen krijgen zal dat de leefbaarheid in de kernen ten goede komen en daar staat BGL voor.

In gesprek met inwoners

Er is veel werk aan de winkel, de komende twee jaar blijven we ons inzetten om het voor een ieder zo leefbaar mogelijk te houden, dat is geen eenvoudige opdracht. Beleidsregels kunnen soms roet in het eten gooien. We blijven in gesprek met onze inwoners. Wanneer je iets met ons wil delen, kom gerust eens langs in onze steunfractievergadering (op de maandagavond voor de Politieke Markt. Wel even een afspraak maken) of mail naar ina.haveman@steenwijkerland.nl..

Afbeelding
In deze Overijsselse gemeente staan de meeste energiezuinige huizen: Steenwijkerland heeft 31,4% energielabel A Steenwijkerland 28 apr, 16:00
Afbeelding
Meppel meest kunstzinnige gemeente van Drenthe Westerveld 28 apr, 14:00
Hervormde kerk Vledder
Ledenvergadering Dorpsbelang Vledder gaat over woningbouw, dorpshuis en ontmoetingsplein Westerveld 28 apr, 13:00