Olde Veste wint van Balk
Olde Veste wint van Balk Foto: Jacob Westra

Herenvoetbal wedstrijdverslagen zaterdag 27 november

· leestijd 1 minuut Sport

Het wedstrijdprogramma in het amateurvoetbal vertoont steeds meer gaten. Nadat vrijdag door de wedstrijden van SVBS, Steenwijker Boys (zat) en vv Steenwijk al een streep gezet werd, kwamen daar zaterdag ook Willemsoord en VHK bij.

Eerste klasse E

Balk - Olde Veste: 0-3 (0-2) Olde Veste won zeer verdiend in Balk. Het was, op een nat en drassig veld, duidelijk de betere ploeg en kreeg opnieuw voldoende kansen. Jeffrey Dijksta wist de keeper van de thuisclub te verrassen. Waar de doelman een voorzet verwachte schoot de snelle OV aanval in de korte hoek raak 0-1. Balk kreeg nog wel een beste mogelijkheid maar hier wist Tom Holleboom te redden. Nog voor de pauze tekende Patrick de Vente voor de 0-2. Na de rust verscheen Dave Kuurman weer binnen de lijnen. De aanvaller kampte weken lang met een blessure en kon zaterdagmiddag weer speelminuten maken. Julian Zwoferink kopte uit een corner van Jeffrey Dijkstra de 0-3 binnen. Waar Olde Veste het in het verleden vaak moeilijk had in en tegen Balk liet de ploeg won het ditmaal zeer terecht. Doordat WHC won blijft de voorsprong van koploper OV vier punten.

Derde klasse A

Willemsoord – DWP afgelast

Vierde klasse D (Oost)

VHK – CSV 28 aanvang afgelast

VHK speelde een oefenwedstrijd tegen IJVC. Na een 3-1 voorsprong bij rust won het uiteindelijk met 1-5. IJVC is op dit moment de nummer twee van de ranglijst in de vijfde klasse A.

Vijfde klasse G

Nagele – Blokzijl 9-0 (4-0) Ook in de zevende wedstrijd van het seizoen kon Blokzijl geen potten breken. Het liep in Nagele tegen een dikke 9-0 nederlaag aan. Blokzijl ontbeerde ook het beestje geluk want al na twee minuten spelen kwam het via een eigen doelpunt op achterstand. Nagele kon vervolgens na hartenlust voetballen en voor de rust al uit naar een 4=0 voorsprong. Ook na de pauze bleef de thuisclub scherp en nam het ruim afstand. Blokzijl is hekkensluiter want het wist dit seizoen nog geen punt te behalen.