Jongens spelen crossminton op een dak
Jongens spelen crossminton op een dak Foto: Wikipedia

Crossminton NL zoekt nieuw talent: introductielessen in Tuk

Sport

TUK - In het kader van de Nationale Sportweek geeft Crossminton Nederland introductielessen om de jonge sport Crossminton te leren kennen. Iedereen in de leeftijd van 16+ jaar kan daarvoor op 22 september terecht in het Racket- en Fitness Centrum Steenwijk in Tuk.

Crossminton is een spectaculaire mix van tennis, badminton en squash. De sport kan zowel binnen als buiten worden beoefend. De spelers staan 12,80 meter uit elkaar, elk in een vak van 5,5 x 5,5 meter. Er is geen net! Het doel van het spel is om de Speeder (mini shuttle) in het vak van de tegenstander te krijgen. De speler die het eerst 16 punten behaald (met 2 punten verschil) wint de set. De wedstrijd wordt gewonnen met twee gewonnen sets.  De lessen worden verzorgd door meervoudig Nederlands kampioen Marcel van der Laan uit Steenwijk.

Doe mee

Wil jij deze nieuwe sport leren? Doe dan mee. Deelname is gratis en het materiaal wordt beschikbaar gesteld door hoofdsponsor Speedminton®. De lessen zijn op dinsdagavond 20 september van 19.00 tot 20.00 uur en op donderdagavond 22 september van 19.00 tot 20.00 uur. Meer info en een wedstrijdimpressie is te zien op www.speedmintonpoint.nl/crossminton en hieronder.


Afbeelding
Op maandag Workshop Fiets- en wandelapp Fietsknoop in Bibliotheek Steenwijk Steenwijk Insta-Dekop 17 uur geleden
Henk Holterman
Henk Holterman neemt afscheid van zijn werkzame leven bij Het Eethuisje van Kringloopwinkel Steenwijk Steenwijkerland 18 uur geleden
Frans en Jannie de Groot zijn beiden heel actief bij ANBO-PCOB Steenwijk -
PCOB Steenwijk is 40 jaar: 'Je kunt nog veel als je ouder bent' Steenwijk 20 uur geleden
Afbeelding
Duurzaam Willemsoord organiseert op 29 mei informatieavond over zonnepark Steenwijkerland 2 mei, 09:17
Sjef Damhuis houdt zijn lezing in Hoogthij
Lezing Sjef Damhuis over nazi-terreur in Steenwijk: MFC Hoogthij met 200 bezoekers twee keer uitverkocht Steenwijkerland 2 mei, 07:30
Afbeelding
Oldtimer Festival Vollenhove is op zaterdag 11 mei Steenwijkerland 1 mei, 17:05