VHK
VHK Foto: Aangeleverd

Leuk voetbalprogramma voor komend weekend bij de mannen

· leestijd 2 minuten Sport

STEENWIJKERLAND - Opnieuw staat de voetballiefhebbers een leuk weekeinde te wachten. Onder de ploegen uit Steenwijkerland zijn een paar koplopers. VHK, Steenwijk en Giethoorn doen het goed. Daarnaast laat ook het sterk verjongde Oldemarkt zich zien. 

Competitie 

Landelijke Vierde Divisie 

Olde Veste – Berkum aanvang 15.00 uur

Een bijzondere ontmoeting omdat bij tegenstander Berkum oud Olde Veste trainer Arno Hoekstra op de bank zit. Daarnaast is ras Olde Veste man Arend Zoer de verzorger bij de bezoekers. De drie punten van een overwinning is natuurlijk voor beide ploegen belangrijk zeker gezien het feit dat Berkum een slechte start van het seizoen heeft. Hessel Eikelboom zal na de rode kaart bij AVV Swift vanaf de zijlijn moeten toe kijken.

Derde Klasse C (Oost) 

VHK – SC Lutten aanvang 14.30 uur 

De supporters van VHK zullen momenteel met alle plezier naar de ranglijst kijken. Nieuw in de derde klasse en zes punten uit twee wedstrijden. Daarnaast is de veerkracht die VHK  toont bewonderenswaardig. Zaterdag is SC Lutten de tegenstander, een ploeg die met drie punten uit twee duels in de middenmoot staat.

Vierde Klasse A (Noord) 

AVC – Willemsoord aanvang 14.30 uur

Voor Willemsoord zal het na twee verloren wedstrijden aanhaken gaan worden dit seizoen. Tegenstander AVC wist tot nu toe eenmaal tot winst te komen. 

Vijfde Klasse A (Noord) 

Hielpen – Blokzijl aanvang 14.30 uur

In Hielpen treft Blokzijl een tegenstander die ook nog geen overwinning wist te behalen. Maar Blokzijl moet wel oppassen want het grossiert in gele kaarten 

Vijfde Klasse G (Noord) 

SVBS - Steenwijker Boys aanvang 14.30 uur

De Steenwijkerland derby en ongetwijfeld zal de strijd ontbranden. Maar de winst van beide ploegen van afgelopen weekeinde zal zelfvertrouwen hebben gegeven. Steenwijk – Nieuw Balinge aanvang 14.30 uur Steenwijk ligt met twee overwinningen op zak op koers. Maar de ploeg mist nog wel heel veel kansen. Tegenstander Nieuw Ballinge heeft één punt uit twee duels. 

Tweede Klasse J (Noord) (alle wedstrijden starten om 14.00 uur) 

Sint Annaparochie - VENO

VENO verloor twee wedstrijden met minimale cijfers terwijl de thuisclub er één won. Het zal moeilijk worden om het gemis van  Ewoud Post op te vangen. Maar het moet toch een keer de goede kant op vallen. 

Derde Klasse A (Noord) 

Oldemarkt – RKO

De jonge ploeg van Oldemarkt begon goed en treft nu de verrassende koploper uit Rutten Steenwijkerwold – Oranje Zwart Steenwijkerwold zal de mogelijkheid krijgen om aan te vallen want de tegenstander speelt het liefst vanuit een gesloten verdediging en de snelle uitbraak Trinitas - Steenwijker Boys Steenwijker Boys laat leuk voetbal zien maar verdedigend moet het allemaal wat stabieler. Trinitas heeft zich doen gelden want met 6-2 winnen van Wacker zegt genoeg. 

Vijfde Klasse A (Noord) 

Kuinre – Langweer

Kuinre moet de goede lijn die het de eerste twee wedstrijden heeft laten zien doorzetten. Tegenstander Langweer won en verloor deze competitie een wedstrijd. 

Vijfde Klasse B (Noord) 

Old Forward - Giethoorn 

Giethoorn heeft ambitie en laat dat ook zien. Het is de koploper dus zal het voor de overwinning moeten gaan.

Sport Vereent - Blankenham

Blankenham verloor beide wedstrijden en omdat de tegenstander van zondag dat ook deed liggen er misschien mogelijkheden. 

Scheerwolde  - Uffelte 

Christian Moldovan deed weer eens van zich spreken en met drie treffers was hij de man van de wedstrijd in Blankenham. Uffelte leed deze competitie nog geen nederlaag. 

Diever/Wapse - BEW 

BEW is op de goede weg want 6 punten uit twee duels maakt de ploeg mede koploper.