Giethoorn won met 7-0 van Oosterstreek
Giethoorn won met 7-0 van Oosterstreek Foto: Aangeleverd

Giethoorn wint met grote marge, Olde Veste verliest weer nipt

· leestijd 2 minuten Sport

STEENWIJKERLAND - Er was afgelopen weekeinde weer genoeg stof tot spreken op de voetbalvelden. Steenwijker Boys speelde met negen man de wedstrijd uit maar wist wel te winnen. Op de zaterdag voor de onderlinge ontmoeting wonnen de Boys en Steenwijk allebei. Giethoorn behaalde een zevenklapper tegen Oosterstreek.

Competitie Landelijke Vierde Divisie

Olde Veste – WV-HEDW: 1-2

Het blijft bewonderd waardig om te zien met hoeveel passie en werklust Olde Veste op jacht is naar de overwinning. Geen uitgespeelde kansen voor beide ploegen maar toch is de stand binnen het half uur 0-2. Ook na de rust heeft OV een tomeloze inzet en Bas de Vries weet een aantal minuten voor tijd het duel weer spannend te maken. Maar de (opnieuw) terechte gelijkmaker valt niet.

Derde Klasse C (Oost)

Hardenberg 85 - VHK: 4-1

In de openingsfase van het duel waren beide ploegen gelijkwaardig maar vervolgens de thuisclub effectiever. Na een 2-0 stand bij rust wist Tom Kroek wel te scoren. De treffer leverde echter niet het gewenste effect op want Hardenberg liep uit naar 4-1.

Vijfde Klasse A (Noord)

Blokzijl – Bakhuizen: 0-0

Het duel werd na acht minuten gestaakt wegens een ernstige blessure.

Vijfde Klasse G (Noord)

VVAK - Steenwijker Boys: 0-3

Klaas van der Veen was van mening dat zijn ploeg niet meer dan terecht gewonnen had. De Boys oefenmeester zag Gerald Kloeten, Jacco Schaap en Justin Torn scoren.

Steenwijk – Bargeres: 3-1

Het was niet de beste wedstrijd van Steenwijk maar uiteindelijk telden de punten. Steenwijk kreeg nog al wat kansen waarbij Tom Deelman, Yannick Wagteveld en Wessel Busscher scoorden.

SVBS 77 – CEC: 2-0

SVBS maakte na de rust het  verschil want toen kreeg het het middenveld in handen. Twee treffers van Roy van de Belt maakte het dat de thuisclub een terechte overwinning boekte.

Zondag

VENO – HODO: 3-1

Frank Post, Guido Wind en Roy Visscher wisten welt e scoren bij de terechte overwinning. Maar de knieblessure van Frank Post, na 25 minuten spelen, was de tegenvaller voor de thuisclub.

Derde Klasse A (Noord)

Oldemarkt – Mildam: 2-3

Opnieuw een fikse tegenvaller voor Oldemarkt want het verloor met 3-2 van de nummer laatst Mildam. Wouter van der Vegt en Stijn de Jong wisten wel te scoren, maar dat voorkwam de nederlaag niet.

Trinitas – Steenwijkerwold: 0-3

Steenwijkerwold bleef koploper doordat Joost Dolstra, Ian Los en Hein Winter scoorden.

Dwingeloo - Steenwijker Boys 1-2

Twee treffers van Jordie van Hien bezorgden de Boys de overwinning. Maar de ploeg beëindigde de wedstrijd wel met 9 spelers. Eerst moest  Seyet Ata met een tweede gele kaart van het veld waarna in de slotfase Sven Epema geblesseerd naar de kant moest.

Oranje Zwart is vrij.

Kuinre – Wispolia: afgelast

Vijfde Klasse B (Noord)

Giethoorn – Oosterstreek: 7-0

Giethoorn speelde met goed verzorgd voetbal de tegenstander helemaal van de mat. Daarnaast gaf het geen kansen weg. Tom Hetebrij opende de score waarna Julian Bakker, Milay Ramos (twee keer), een eigen doelpunt, Aaron Jen Hong Li en Danu Arendse het zevental doelpunten vol maakten.

BEW - Blankenham: 5-0

Blankenham trof een sterk voetballend BEW. De thuisclub heeft ambities en liet dat weer eens zien. Daan Pit scoorde namens de thuisclub twee maal.