Afbeelding
Foto: Jeffrey Dijkstra

Olde Veste verspeelt in slotminuten de overwinning bij Barneveld

· leestijd 2 minuten Sport

STEENWIJKERLAND - Omdat zowel Steenwijker Boys als Steenwijk hun wedstrijd wonnen, lijkt de strijd om het kampioenschap tussen deze beide ploegen te gaan. De opbrengst voor de Boys was dat het team de eerste periodetitel binnenhaalde. Olde Veste speelt teleurstellend gelijk tegen Barneveld.

Competitie Landelijke Vierde Divisie 

SC Barneveld - Olde Veste: 3-3 

De teleurstelling zat diep bij Olde Veste. Jeffrey Dijkstra, die net als Dave Kuurman al had gescoord, maakte na een mooie solo in minuut 89 de 1-3. Punten in de tas maar niets was minder waar, want de thuisclub wist in blessuretijd toch op gelijke hoogte te komen.

Derde Klasse C (Oost) 

Olympia 28 - VHK: 1-2 

VHK pakte in de regiowedstrijd de volle winst en dat was gezien de kansen terecht. Ryan Stam zette VHK op 1-0, maar na de thee kwam de thuisclub op gelijke hoogte. Invaller Christof Knobbe werd de uiteindelijke matchwinnaar. 

Vijfde Klasse A (Noord) 

Blokzijl was vrij 

Vijfde Klasse G (Noord) 

Steenwijker Boys – Bargeres: 4-2 

De thuisclub startte heel scherp en daarbij wisten Jordy Blijham en Kevin de vries ook nog eens te scoren. Daardoor was vrij vroeg duidelijk dat de slingers in het clubgebouw opgehangen konden worden. Opnieuw Jordy Blijham, Jacco Schaap en Tim Grasmeijer bezorgde de Boys de uiteindelijke terechte overwinning. 

Tiendeveen – Steenwijk: 1-4 

Steenwijk speelde niet zijn beste wedstrijd, maar won wel terecht. Erik Oosterhuis, voor de rust, Wessel Busscher, Michael ten Veen en Clint Kruisweg wisten namens Steenwijk te scoren. Maar aan de zijlijn op de Koperberg zag men vervolgens dat de winst niet genoeg was voor de eerste periodetitel. 

VCG - SVBS ‘77: 3-0 

De scheidsrechter keurde volgens trainer Arjen Zomerdijk twee buitenspeldoelpunten terecht goed. In de periode dat SVBS alles of niets speelde kreeg het twee treffers tegen.

Zondag

Tweede Klasse J (Noord)

Beilen – VENO: 0-5 

VENO wist wat het bij de nummer laatst van de ranglijst moest doen en deed dat ook. Een prima overwinning die punten en vertrouwen oplevert. Ilias el Hadad opende de score waarna Niels Visscher, Sandro Winters en twee maal Frank Post scoorden. 

Derde Klasse A (Noord)

Ruinen - Oldemarkt: 3-1 

Oldemarkt verloor van een aardig voetballend Ruinen. De thuisclub heeft de smaak te pakken want het won voor de vierde maal op rij. Stijn de Jong scoorde namens Oldemarkt de 1-1. 

Steenwijkerwold – Wacker: 2-2 

Steenwijkerwold kwam twee maal terug van een achterstand. Ian Los en een eigen doelpunt van Wacker maakten het dat er een puntendeling tot stand kwam. Steenwijker 

Boys – Mildam: 3-3 

Steenwijker Boys kwam opnieuw niet verder dan een gelijkspel. Twee treffers van Hugo Prinsen en éénmaal Samet Cankaya betekende een 3-3 gelijkspel. 

Oranje Zwart – Trinitas: 1-2 

Ondanks dat jarno de Boer de thuisclub nog wel op 1-0 zette leed Oranje Zwart uiteindelijk een nederlaag. Jesse de Weert en Renë Terpstra scoorden namens de bezoekers. 

Vijfde Klasse A (Noord) 

Blauwhuis – Kuinre: 3-0 

Opnieuw een topper voor Kuinre die geen punten opleverde. Door de nederlaag staat Kuinre nu vierde op de ranglijst. 

Vijfde Klasse B (Noord)

Giethoorn – BEW: 2-2 

Giethoorn en BEW deelden de punten en dat was volgens beide trainers wel terecht. Erik Koppers zette de thuisclub op 1-0. Maar de Bruin en een eigen treffer van Ramos betekende 1-2. Mike Boer voorkwam een nederlaag voor Giethoorn. 

Scheerwolde – FC Fochteloo: 2-6 

Ondanks dat Cristian Moldovan 1-0 scoorde kon Scheerwolde tegen de koploper niet voor een stunt zorgen. 

Blankenham – Wapserveen 0-2 

Wapserveen behaalde de eerste punten van deze competitie door met 2-0 te winnen. Beide ploegen hebben nu drie punten

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Tweede editie van Benefietdiner in Grote Kerk Steenwijk Steenwijk 11 mei, 17:56
Olde Veste is kampioen van de KNVB Beker
Update: Met video en fotoverslag: Olde Veste is bekerkampioen Sport 11 mei, 13:48
Afbeelding
De vrijwilligers van de Van Swieten Inspiratietuin zijn vandaag en morgen actief op de Lentefair in Frederiksoord Column 11 mei, 12:25