Henk Raggers
Henk Raggers Foto: Aangeleverd

Henk Raggers met afstand winnaar voorwedstrijden bandstoten 2e klasse

Sport

STEENWIJK - Woensdag en donderdag, 24 en 25 januari werden in clubgebouw François Mingaud van Biljartvereniging Steenwijk de voorwedstrijden bandstoten 2e klasse gespeeld. Henk Raggers eindigde als eerste.

Woensdag, wist Henk Raggers van Biljartvereniging Steenwijk als enige deelnemer de twee te spelen partijen te winnen. Echter, voor zijn tweede partij tegen Dave Mailissa van HBC had hij het maximaal aantal beurten van 40 nodig; hierdoor werd hem 1 winstpunt in mindering gebracht en mocht hij donderdag als eerstgeplaatste starten, zij het, met een minimale voorsprong van 1 punt op de concurrentie. 

Donderdag, mocht Henk starten tegen zijn directe opponent, Loek Hogenhout van HBC, op dat moment als tweede geplaatst. Henk liet er geen gras over groeien en wist deze partij overtuigend te winnen. Hij wist hierin een serie van 19 te scoren, de hoogste van deze voorwedstrijden. De laatste wedstijd van hem werd duidelijk gewonnen van Ruurd Feitsma van HBC. Doordat zijn twee naaste concurrenten op 4 winstpunten bleven steken, werd Henk, met 7 winstpunten, duidelijk winnaar van deze voorwedstrijden. 

Einduitslag

1. Henk Raggers, Biljartvereniging Steenwijk, 7 punten, %:1,342,

2. Loek Hogenhout, HBC, 4 punten, moyenne %:1.504, 

3. Henk Zwiers, Biljartvereniging Steenwijk, 4 punten, moyenne %:1.318 

Of Henk Raggers zich zal plaatsen voor de districtsfinale is afhankelijk van de resultaten in de nog te spelen voorwedstrijden elders in de regio. Naar het zich laat aanzien, maakt hij een goede kans. 

Verder biljartnieuws: Nadat alle voorwedstrijden van de 3e klas bandstoten gespeeld zijn, is Jim Greven van Biljartvereniging Steenwijk zeker van plaatsing voor de districtsfinale op dinsdag, 26 en woensdag 27 maart bij DOS Hattem.

Door Henk van Veen

Afbeelding
Oldejuje-libre biljartteam staat in achtste finale Zwaagstra Goede Doelen toernooi Sport 17 uur geleden
De Maten van de Keizer.
Luisterliedjes en poëzie met de Maten van de Keizer op 18 mei Cultuur 19 uur geleden
De beeldentuin van Galerie Beeldschoon.
Bezoek het Weldadig Oord en kom genieten van Beeldschone Kunst Algemeen 20 uur geleden