Wedstrijdmoment
Wedstrijdmoment Foto: Aangeleverd

VHK wint topper van VV Steenwijk

Sport

SINT JANSKLOOSTER - In de 4e klasse A van het zaterdagvoetbal wordt op donderdagavond  15 februari de inhaalwedstrijd VHK - Steenwijk gespeeld. Na een 2-1 ruststand, wint de thuisclub uit Sint Jansklooster verdiend met 5-2.

In de beginfase is het van beide kanten aftasten. Na vijf minuten is de eerste kans voor de bezoekers uit Steenwijk. Vanuit een hoekschop tikt Roman Bruinewoud de bal net naast. De wedstrijd is in evenwicht, maar naar ruim een kwartier komt VHK op voorsprong. De sterke spits Edward Rook schiet zijn 13e seizoenstreffer binnen: 1-0. Halverwege de eerste helft lijkt Steenwijk op gelijke hoogte te komen. Vanuit een hoekschop kopt Winchel Keus de bal via de lat over. Niet veel later laat Twan van Pelt de verdediging van VHK zijn hielen zien maar vergeet doeltreffend af te ronden. Een minuut later doet spits Edward Rook van VHK dit wel. Hij ziet keeper Boyd Remmerswaal van Steenwijk te ver voor de goal staan en schiet vanaf zeker 40 meter de bal over de keeper het doel in: 2-0. Nog voor rust weet Clint Kruisweg de aansluitingstreffer voor Steenwijk diagonaal knap binnen te schieten.

Combineren zonder creëren

In de tweede helft beginnen de Roodwitters beter te combineren zonder echter kansen te creëren. Toch krijgt Steenwijk, in de 14e minuut, de kans op de gelijkmaker. Een afgeslagen hoekschop wordt door de ingevallen Nick Jansen vanaf de rand van het zestienmeter gebied hard ingeschoten maar de bal belandt net naast het doel. In de tegenstoot direct daarna lijkt VHK de wedstrijd te beslissen. Christof Knobbe schiet de 3-1 tegen de touwen. Maar opnieuw is het Clint Kruisweg die de spanning in de wedstrijd terugbrengt. Vrij voor de keeper prikt hij, twintig minuten voor tijd, de 3-2 binnen.  Vlak voor het einde van de wedstrijd maakt Christof Knobbe aan alle onzekerheid een eind door de 4-2 voor de thuisclub binnen te schieten. Ver in blessuretijd wordt het nog 5-2 door René de Graaf.

Al met al een terechte overwinning voor VHK, dat makkelijker en directer speelt dan Steenwijk. Het scorend vermogen van de thuisclub is doorslaggevend. Voor Steenwijk is het zaak om, na drie wedstrijden zonder overwinning, het goede gevoel van voor de winterstop terug te vinden.