Afbeelding

VV Steenwijk verliest in Nijeveen

· leestijd 1 minuut Sport

NIJEVEEN - Op zaterdag 2 maart is Steenwijk af naar het naburige Nijeveen afgereisd om aan te treden tegen SVN’69. Op een slecht bespeelbaar veld, maar onder een heerlijk voorjaars zonnetje, wordt er om 14.30 uur  afgetrapt.

De gasten beginnen goed aan de wedstrijd en na 20 minuten denkt Steenwijk op voorsprong te komen. Een kopbal van Twan van Pelt lijkt de doellijn te passeren, maar dit wordt door zowel de grens- als de scheidsrechter niet gezien. In de 34e minuut is het wel raak. Op aangeven van Tom Deelman scoort Wessel Busscher: 0-1. In het vervolg van de eerste helft vergeet Steenwijk de score verder uit te breiden. Bas Oosterhuis en Wessel Busscher benutten hun grote kansen niet. Vlak voor rust wordt zelfs bijna nog de gelijkmaker binnen geprikt door de thuisclub.

Steenwijk begint slap aan de tweede helft en binnen vijf minuten buigt SVN’69 de 0-1 achterstand om in een
2-1 voorsprong. Floris Dijkhuizen en Tijmen Adolf scoren voor de gastheren. Halverwege de tweede helft wordt het zelfs 3-1. Een gemakkelijk gegeven strafschop wordt door Bram van den Heuvel onberispelijk binnen geschoten: 3-1. Sem Ymker en Robert van der Leij komen bij Steenwijk nog binnen de lijnen voor Twan van Pelt en Winchel Keus, maar ook zij kunnen het tij niet meer keren. En als tien minuten voor tijd Clint Kruisweg binnen één minuut twee keer geel en dus rood ontvangt van de matig leidende scheidsrechter Durik, is de wedstrijd gespeeld.

Het missen van kansen in de eerste helft heeft Steenwijk in de tweede helft opgebroken met een onnodige nederlaag als resultaat. Volgende week zaterdag 9 maart, speelt Steenwijk thuis tegen het Friese Sleat. Aanvang 14.30 uur.