Wedstrijdmoment VV Steenwijk - Creil-Bant
Wedstrijdmoment VV Steenwijk - Creil-Bant Foto: Jeroen Draaisma

VV Steenwijk weet weer wat winnen is

· leestijd 1 minuut Sport

STEENWIJK - Op zaterdag 16 maart speelt Steenwijk de thuiswedstrijd tegen Creil-Bant. Voor de winterstop heeft het team van deze fysiek sterke tegenstander uit de polder met duidelijke cijfers verloren: 4-1. Tijd om wat recht te zetten is de gedachte vooraf. Met een eindstand van 2-1 slagen de spelers daarin.

Direct in de beginfase komt Steenwijk goed weg. Na een slippertje van Roman Bruinewoud kan Rob Beugels, van de gasten, vrij doorlopen richting het doel van de thuisclub, maar zijn inzet gaat naast. In de 15e minuut is het Steenwijk wat bijna op voorsprong  komt. Rechtsback Erik Oosterhuis zet de aanval op en via Winchell Keus belandt de bal bij Wessel Busscher die vrij voor de keeper de bal net voorlangs prikt. Acht minuten later is het wél raak aan de andere kant. In eerste instantie weet keeper Lennard Jonkers een inzet van de gasten te keren maar de terug springende bal wordt bij de tweede paal ingekopt door Robin Schaapman: 0-1. Lang kunnen de polderbewoners niet genieten van hun voorsprong. Vanaf de aftrap gaat Steenwijk in de aanval en op aangeven van Winchell Keus schiet Wessel Busscher, binnen de minuut, de gelijkmaker binnen: 1-1. De wedstrijd gaat gelijk op, maar Steenwijk krijgt de betere kansen. Vlak voor rust moeten de Roodwitters op voorsprong komen, maar een drie tegen één-situatie wordt niet goed uitgespeeld. En dus wordt de thee opgezocht bij een 1-1 ruststand.

Stefan Rietdijk debuteert

Steenwijk begint ongewijzigd aan de tweede helft. In de 57e minuut krijgt de thuisclub op de linkerflank een vrije trap van de goed leidende scheidsrechter Jeremy Zeelen. De inzet van Tom Deelman wordt door alles en iedereen gemist, waarna de bal via de handen van keeper Ruud Wuestenenk in de winkelhaak belandt: 2-1. Na een ruim uur spelen komen er bij Steenwijk drie verse krachten binnen de lijnen. Daaronder de debuterende Stefan Rietdijk, die zich meteen laat gelden met enkele mooie acties. In het laatste kwartier blijft Steenwijk overeind. Creil-Bant is wel dreigend maar creëert geen enkele uitgespeelde kans. En zo is de eerste overwinning, na de winterstop, een feit voor de Roodwitters.

Aangepast strijdplan betaalt zich uit

Na afloop van de wedstrijd is Erik van der Meulen blij met de prestatie van zijn team. “Met name in de eerste helft hebben we gewoon weer goed gevoetbald,” aldus de trainer. “Toch vonden we het noodzakelijk om in de rust ons strijdplan iets aan te passen. En dat heeft zich uitbetaald. Met inzet, strijd en passie hebben we de overwinning binnen kunnen halen. Een groot compliment voor het hele team,” besluit de trainer.

Door Jeroen Draaisma

Afbeelding
Oldejuje-libre biljartteam staat in achtste finale Zwaagstra Goede Doelen toernooi Sport 18 uur geleden