Frans van der Velden zet een speler van Vitesse '63 op het verkeerde been
Frans van der Velden zet een speler van Vitesse '63 op het verkeerde been Foto: Wilbert Bijzitter

VV Steenwijk Old Stars is kampioen regiocompetitie

· leestijd 1 minuut Sport

STEENWIJK - Bij de derde editie van de regiocompetitie voor Old Stars is het VV Steenwijk gelukt om het kampioenschap binnen te halen. Na twee tweede plekken verwijst het team de winnaar van de eerste twee edities, Vitesse ‘63, naar de derde plek. Tweede is HZVV geworden. De vierde en laatste competitieronde vond dondermiddag 28 maart plaats op het hoofdveld van VV Steenwijk.

Voor aanvang weet VV Steenwijk dat het aan één overwinning genoeg heeft om de kampioensbeker te winnen. In de eerste wedstrijd tegen rivaal Vitesse ‘63  lukt dat niet. De wedstrijd eindigt in 1-1. Aanvaller Frans van der Velden vertelt: “Het ging gelijk op, maar toch kwamen we met 0-1 achter. De gelijkmaker was een meevaller; mijn schot vloog via de binnenkant van de paal binnen.” De rest van de wedstrijd nemen de zestigplussers weinig risico’s meer. 


Jan Brouwer legt aan voor een schot - Foto: Wilbert Bijzitter

Sterk spel

In de laatste wedstrijd tegen HHC Hardenberg moet het dus gebeuren. De Roodwitten versagen niet, dankzij hun veel sterkere spel boeken zij een vrij eenvoudige overwinning: 6-2. Doelpuntenmakers zijn Kees de Jong (2x), Henk Groenink, Geert Kremer (2x) en Frans van der Velden. 

Jos Kok van Vitesse ‘63 reikt in de kantine de beker uit aan aanvoerder Jan Brouwer. Kok geeft een compliment aan VV Steenwijk en de andere drie verenigingen die gastheer zijn geweest van een competitieronde. Een kritiekpunt heeft hij ook. “Het veld was vandaag moeilijk bespeelbaar, dat zag er uit als een veld waarop ik speelde toen ik nog klein was.” Ook Brouwer bedankt alle bezoekers en spreekt van een spannende competitie. “Als we een paar punten hadden verspeeld, dan zouden we de beker hebben gemist.”

Onofficieel Nederlands Kampioenschap

Mooi nieuws uit Kok’s mond is dat Laren de regiocompetitie van Noord-Oost-Nederland heeft gekopieerd en volgend seizoen een competitie met teams in het Gooi organiseert. Kok: “De winnaar van onze competitie wordt uitgenodigd om tegen hun winnaar te spelen op een onofficieel Nederlands Kampioenschap.”

Eindklassement na 14 wedstrijden

1. VV Steenwijk: 35 punten
2. HZVV: 33 punten
3. Vitesse ‘63: 29 punten
4. FC Meppel: 19 punten
5. FC Emmen: 14 punten
6. IJVV: 9 punten
7. HHC: 9 punten
8. Zuidwolde: 8 punten




Jos Kok van Vitesse ‘63 reikt de beker uit aan Jan Brouwer van VV Steenwijk - Foto: Hilda Knol

Geert Kremer schermt de bal af
Jan Brouwer legt aan voor een schot
Jos Kop van Vitesse '63 reikt de beker uit aan Jan Brouwer van VV Steenwijk
Jan Brouwer bedankt alle bezoekers
Hete zomers en natte winters
Impulsregeling Klimaatadaptatie benut voor Westerveld: 5 miljoen euro voor maatregelen om de leefomgeving aan te passen aan weersextremen Westerveld 2 uur geleden
Infopunt Duurzaam Doen
Spreekuur update Infopunt Duurzaam Doen: Van duurzaam huis tot groene tuin Steenwijk 4 uur geleden
Vorige editie Koningsmarkt
Volop festiviteiten tijdens Koningsdag in Steenwijk Steenwijk 5 uur geleden
Afbeelding
Hey Terugwinnaar, doe jij ook mee met de grondstoffenspeurtocht? Speur mee in Steenwijk en win bioscoopkaartjes Steenwijk 26 apr, 11:30
Afbeelding
Olde Veste wint halve bekerfinale van SVBO Emmen Met video 26 apr, 10:10
Afbeelding
Oudpapiercontainer aan de Scheerwolderweg in Scheerwolde twee keer in brand op één avond Met acht foto's 26 apr, 09:26