Albert Kooistra
Albert Kooistra Foto: Aangeleverd

Biljartteam Land Transport moeizaam naar winst in Haarlo

· leestijd 1 minuut Sport

HAARLO - Team Land Transport van Biljartvereniging Steenwijk heeft in Haarlo een moeizame winst behaald. Op zaterdag 30 maart speelde dit team de uitwedstrijd tegen de hekkensluiter HCR Prinsen in de nationale competitie eerste divisie, driebanden groot. 

Hoewel de uitslag het niet doet vermoeden, hadden de Steenwijkers geen gemakkelijke avond. In zijn wedststrijd tegen de Duitser Markus Wirgs van HCR Prinsen was Albert Kooistra weer ouderwets heer en meester. Na 26 beurten was de stand reeds 15-35 in het voordeel van Kooistra. Aan het einde van de wedstrijd werd het spel van de Land Transporter wel iets minder, maar de uitslag mocht er zijn. In 42 beurten behaalde Wirgs 22 punten tegen Kooistra 40. 

Na enkele matige prestaties in de laatste weken probeerde Hylke Bandstra van Land Transport het over een andere boeg te gooien in zijn partij tegen Robert Teunissen. Bandstra had er al weken lang last van dat de pomerans van zijn keu regelmatig afketste. Edwin Zweers en Hylke spelen met hetzelfde merk en type keu, dus, probeerde Bandstra het met een top van Zweers zijn keu. Bovendien stelde Edwin zijn dure krijtje van ā‚¬ 16 beschikbaar. Teunissen kende een prima start; daarentegen, deed het bij Bandstra allemaal wat onwennig aan. Hortend en stotend, wist hij uiteindelijk de partij te winnen. In 55 beurten behaalde Teunissen 31 punten tegen Bandstra 35. 

Gert-Jan van der Veen van Land Transport moest het opnemen tegen, de in blakende vorm verkerende, Freddy ter Braak. De kopman van de Steenwijkers probeerde met alle macht Ter Braak bij te benen. De man uit Haarlo haalde echter in no time de eindstreep. In 30 beurten scoorde Ter Braak 40 punten tegen Van der Veen 26. 

Edwin Zweers, die zijn afgelopen vijf competitiewedstrijden verloren zag gaan, mocht het opnemen tegen Frank Speckmann van HCR Prinsen. In een spannende strijd, met een zeer defensief spelende Speckmann, kreeg Zweers het erg lastig en kon hij er in het begin niet goed inkomen. Al knokkend wist de Land Transporter toch de overwinning te behalen. In 45 beurten: Speckmann 32 tegen Zweers 35. 

Einduitslag: HCR Prinsen 2 en 0 matchpunten tegen Land Transport 6 en 2 matchpunten. Partijmoyenne HCR Prinsen 0,726 tegen Land Transport,0,790. Hoogste persoonlijk moyenne: Freddy ter Braak van HCR Prinsen: 1,333 Hoogste serie: Freddy ter Braak van HCR Prinsen: 7. Stand op de ranglijst met nog twee wedstrijden te spelen: Land Transport vijfde en HCR Prinsen twaalfde en laatste. 

Door Henk van Veen