Raymond Ceulemans (rechts) en Jos Verheyen
Raymond Ceulemans (rechts) en Jos Verheyen Foto: Aangeleverd

Biljarticoon Raymond Ceulemans komt naar Steenwijk

Sport

STEENWIJK - Biljarticoon Raymond Ceulemans komt naar Steenwijk. Hij is lid van het team ‘Man op maat ‘t Caves’ uit het Brabantse Wintelre. Met dat team neemt hij het in een competitiewedstrijd op tegen het team ‘Land Transport’ van biljartvereniging Steenwijk. Het gaat om de spelsoort drieband groot in de eerste divisie. De wedstrijd is op zaterdag 20 april in de biljartzaal Francois Mingaud aan de Parade 6 in Steenwijk.

Ceulemans, bijgenaamd de Ceu, heeft een indrukwekkende loopbaan als biljarter achter de rug. Hij werd vele malen Europees- en Wereldkampioen driebanden won meerdere Wereldbekers. In 2001 werd hij in Las Vegas uitverkoren voor de Hall of Fame. De competitiewedstrijd is een uitgelezen mogelijkheid om de grootmeester van het driebrandenspel nog eens in actie te zijn. Hij is inmiddels 86 jaar, maar speelt nog steeds een moyenne van bijna 1,00.

Jos Verheyen Memorial Toernooi  

Inmiddels is ook het jaarlijkse Jos Verheyen Memorial Toernooi driebanden groot, voor de derde keer, weer in volle gang. Hieraan doen 120 deelnemers mee. Het toernooi is een eerbetoon aan het Steenwijker clubicoon, die in 2018 overleed. In zijn topjaren speelde Verheyen regelmatig in competitieverband tegen Ceulemans.

Bezoekers zijn van harte uitgenodigd om de Ceulemans bezig te zien tijdens de competitiewedstrijd op zaterdag 20 april vanaf 17.00 uur. Wie nog mee willen doen aan de Jos Verheyen Memorial kunnen zich aanmelden op www.biljartsteenwijk.nl

Joost Klein tijdens de halve finale van het Eurovisie Songfestvial
Joost Klein treedt op bij Dicky Woodstock Popfestival Cultuur 15 mei, 15:57
Het team van VV Steenwijk Old Stars: boven vlnr: Geert Kremer, Willem Vries, Frans van der Velden, Jan van Rosmalen en André Buimer, onder: vlnr: Wout Krist, Jan Brouwer, Bert Petersen en Edy Wester
VV Steenwijk Oldstars wint toernooi SC Heerenveen Sport 15 mei, 15:37
Cliënten en begeleider aan de slag in de keuken van De Otterskooi
Jonge mensen met dementie koken voor familieleden in Restaurant De Otterskooi Steenwijkerland 15 mei, 15:00