Teamfoto van Dios.
Teamfoto van Dios. Foto: aangeleverd

DIOS sluit seizoen af met 3-1 verlies tegen Banzo Side-Out

· leestijd 2 minuten Sport

SLAGHAREN - De lange mannen uit Oldemarkt reisden zaterdag af naar Slagharen om daar hun laatste wedstrijd van het seizoen te spelen. Na de vele blessures, waren de laatste wedstrijden de zwaarste loodjes voor de Oldemarkers. Deze wedstrijd tegen Banzo Side-Out ging met 3-1 verloren.

Voor coach Hans Nijmeijer was het zijn laatste wedstrijd, net zoals voor Marco Plat. Na jaren het eerste team van DIOS te hebben gediend te hebben, heeft hij mede door zijn schouderblessure besloten om te stoppen. Ook stopt diagnonaal-speler Harmen Arendshorst. Deze vond het tijd om andere. Zijn laatste blessure zou hier niet de aanleiding zijn geweest, maar kon wel zijn keuze bevestigen.

Met 7 fitte spelers was DIOS vastberaden om de laatste wedstrijd goed af te sluiten. Bas van de Haar en Dennis Damhuis mochten de buitenaanval bezetten. Martijn Onstwedder en Arjen Rijpma waren de hoofdblokkeerders en wisten vrijwel meteen druk op de tegenstander te zetten door blokkerend goed aan te sluiten. Miquel Verbeek stond op spelverdeling en Marco Plat op de diagonaal. Het samenspel verliep goed, echter wist Side-Out met goede servicedruk de passing van DIOS flink te ontregelen. 25-18 was de eindstand van de 1e set.

Verdedigend aan elkaar gewaagd

Ook in de 2e set was Side-Out serverend stabiel sterk. Hierdoor moest DIOS veel schakelen in de pass-opstelling. Echter kreeg de uit-ploeg hier steeds meer vat op. Van de Haar speelde op de midpositie op de plek van Onstwedder. Leon van der Heide kwam hierdoor op de passerloper positie te staan. Een ander spelbeeld ontwikkelde zich, echter wist DIOS zich niet boven de thuisploeg te spelen. Verdedigend waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. 25-15 werd het in de 2e set.

In de 3e set bleef de opstelling ongewijzigd. Serverend begon DIOS ook meer druk te geven. Door de warmte in de hal was de float-service een gevaarlijke opslag. Gelijk gig de stand op. Door dat een bal afketste op de ijzeren meetlat welke rechtop stond, viel deze om tegen het hoofd van de 2e arbiter. Deze hield er een hoofdwond aan over en is naar de Huisartstenpost gegaan. In overleg met beide teams is er besloten om door te spelen met alleen de hoofd-arbiter. Hoewel het spel stabieler leek te worden, wist ook DIOS dit keer niet boven de 20 punten uit te komen; 25-19.

Rust en overzicht

In de 4e set kwam Van der Heide op spelverdeling te staan. Onstwedder en Van de Haar weer op hun begin positie. Een sterke servicebeurt van Van der Heide, zorgde voor een mooie voorsprong, welke DIOS niet meer uit handen gaf. Mooie rally’s gaven blijk van dat de tegenstanders aan elkaar gewaagd waren. Vanwege de schouderblessure van Plat, moest er noodgedwongen gewisseld worden. Verbeek werd ingezet op de diagonaal, waardoor de hele selctie in spiegelbeeld moest spelen. Alles werd in rust neer gezet, waardoor de chaos uitbleef. Rust en overzicht maakte dat DIOS langzaam maar zeker de eindstreep naderde en mocht DIOS, na weken van verlies, eindelijk weer een punt bijschrijven aan hun verzameling. 18-25 was dan ook een bevredigend eindresultaat.

DIOS is geëindigd op een 10e plaats met 33 punten in de 3e Divisie. Met de vertrekkende spelers en trainer/ coach, zullen opnieuw de kaarten moeten worden geschud. Nieuwe trainer Peter Joustra zal volgende week aan de slag gaan en samen met het team nieuwe doelen gaan stellen. 


Bijschrift -

Foto: Aangeleverd

Afbeelding
Afbeelding
In deze Overijsselse gemeente staan de meeste energiezuinige huizen: Steenwijkerland heeft 31,4% energielabel A Steenwijkerland 28 apr, 16:00
Afbeelding
Meppel meest kunstzinnige gemeente van Drenthe Westerveld 28 apr, 14:00
Hervormde kerk Vledder
Ledenvergadering Dorpsbelang Vledder gaat over woningbouw, dorpshuis en ontmoetingsplein Westerveld 28 apr, 13:00