Kopactie Mark Bruintjes
Kopactie Mark Bruintjes Foto: Jacob Westra

Foto- en videoverslag: Olde Veste neemt koppositie over van ONS Sneek dankzij winst op Go Ahead Kampen na een bizarre week

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN - Olde Veste neemt de koppositie over van ONS Sneek in de 1e klasse I na een bizarrer week, waarin Jubbega zich uit de competitie heeft teruggetrokken. In Kampen winnen de Blauwgelen met 1-2 van Go Ahead Kampen. De teams maken er voor het opgekomen publiek een acreatieve wedstrijd van. Het venijn zit in de staart van de wedstrijd.

Na een roerige week staan de beide teams op volle scherpte om een signaal af te geven, dat de competitie op het veld gespeeld moet worden en niet in een achterafkamer bij de KNVB. Olde Veste start sterk, binnen enkele minuten zijn er grote kansen voor het doel van Go Ahead Kampen. Zo is een corner van Mark Bruintjes bijna raak, maar de bal passeert de doellijn niet. Het antwoordt van GAK blijft niet uit, enkele minuten later wordt Youri Smit, de keeper van Olde Veste, op de proef gesteld.

Maikel Toeter scoort de 0-1

De gasten proberen het tempo hoog te houden. Dit levert in de 20e minuut de verdiende 0-1 op. Jeffrey Dijkstra wordt gelanceerd en geeft een perfecte voorzet op de ingekomen Maikel Toeter. Olde Veste krijgt hierna nog vele mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden. Maar het mag niet zo zijn. Go Ahead Kampen komt in de 30e minuut nog dicht bij de aansluittreffer, maar deze wordt afgekeurd wegens buitenspel. in de resterende tijd blijft de wedstrijd op en neer gaan, zodat Olde Veste met een voorsprong van 0-1 kan rusten.

De tweede helft gaat verder waar de eerste helft is gestopt. Kampen probeert de aansluiting te forceren. Olde Veste gaat voor de 0-2, wat bijna lukt, ware het niet dat Tom Kisjes in een buitenspelpositie staat. De kansen komen er voor Olde Veste, maar de scherpte is er even niet. Datzelfde geldt voor Go Ahead Kampen. Na de gebruikelijke wissels komen er nieuwe krachten los. De wedstrijd lijkt op een 0-1 uit te lopen.

Slotoffensief

Kampen gooi ert nog een slotoffensief tegenaan, dat leidt in de 92e minuut tot de 1-1. Na een goede redding van Youri Smit valt in de 94e minuut alsnog de 1-2. Vanuit een afgeslagen aanval van Kampen wordt via een counter van Olde Veste Mark Bruintjes in stelling gebracht. Hij haalt zonder nadenken verwoestend uit. De bal belandt in de kruising. Daar heeft de keeper van Go Ahead Kampen geen antwoord op. De opluchting is groot bij Olde Veste.

Terug aan kop

Door deze verdiende winst en omdat ONS Sneek niet heeft gespeeld, neemt Olde Veste weer de eerste plaats in. Trainer Steven Wuestenenk zegt na de wedstrijd dat dit ook wel past wel bij deze week. Donderdagavond speelt Olde Veste de bekerwedstrijd tegen en bij SVBO uit Emmen, aanvang 20.00 uur

Kemphaan
Vogel excursie Gaasterland op zaterdag 4 mei 2024 Algemeen Ingezonden 15 uur geleden
Afbeelding
Zomerse Exoten-Expeditie voor jongeren in Nationaal Park Steenwijkerland 16 uur geleden
Jannie Mol bij de huldiging 65 jaar lid, Jannie Baas (links) en Marie Strating -
Vrouwen van Nu Polder II/Steenwijkerwold viert 75-jarige jubileum in de Proefkolonie Steenwijkerland 18 uur geleden
De nieuwe trainer Peter Joustra -
Dubbelinterview: Peter Joustra volgt Hans Nijmeyer op als trainer van DIOS Sport 19 uur geleden
De tuin aan de Van Goghstraat
Tuincafé op zaterdag 4 mei in Steenwijk-West Steenwijk 22 uur geleden
Afbeelding
Automobilist gewond na aanrijding met trekker aan de Jan van Nassauweg in Giethoorn Met tien foto's 2 mei, 20:57
Afbeelding
Op maandag Workshop Fiets- en wandelapp Fietsknoop in Bibliotheek Steenwijk Steenwijk Insta-Dekop 2 mei, 19:00
Henk Holterman
Henk Holterman neemt afscheid van zijn werkzame leven bij Het Eethuisje van Kringloopwinkel Steenwijk Steenwijkerland 2 mei, 17:25
Frans en Jannie de Groot zijn beiden heel actief bij ANBO-PCOB Steenwijk -
PCOB Steenwijk is 40 jaar: 'Je kunt nog veel als je ouder bent' Steenwijk 2 mei, 15:30