Jetse Suiker scoort de 4-1 Foto: Jacob Westra
Met video en 10 foto’s

Verlaat sv Marum krijgt met 4-1 klop van Olde Veste

· leestijd 1 minuut Sport

STEENWIJK - Olde Veste heeft opnieuw een thuiswedstrijd gewonnen. Op zaterdag 13 april verloor sv Marum van 4-1- van de Blauwgelen.

De wedstrijd begon 45 minuten later dan gepland, de spelersbus van Marum kreeg bij Heerenveen pech. Misschien een geplande stop om zo met de staf van sc Heerenveen de tactiek tegen Olde Veste nog eens door te nemen? Dat sv Marum geen zin had om weer tegen een hoge nederlaag te lopen was duidelijk. De Groningers hebben de punten nodig om directe degradatie te ontlopen en voor Olde Veste is het zaak om de koppositie te behouden.

Schuiver van Jeffrey Dijkstra: 1-0

In een open wedstrijd ging het spel op en neer en kwamen voor beide teams kansen om de score te openen. Olde Veste ging slordig om met kansen die werden gecreëerd. Marum kwam een paar keer via een counter voor het doel van Youri Smit die Tom Hollboom verving. In de 20e minuut werd het 1-0 door een schuiver van Jeffrey Dijkstra. Zes minuten later maakte Marum gelijk: 1-1. Olde Veste bleef in de resterende tijd van de eerste helft zoeken na de juiste opening van het redelijk spelende Marum.

Beter veldspel in de tweede helft

Na de rust begon het veldspel beter te lopen voor Olde Veste. De combinatie liepen beter en er kwam meer ruimte achter de de verdediging van Marum. Dankzij twee flitsende acties in de 70e en 71e minuut werd de stand vergroot naar 3-1. Eerst was het Maikel Toeter die een teruggelegde bal vanaf de zestien de bal in het dak van het doel poeierde en na een goede assist van Hessel Eikelboom kon Tom Kisjes via een intikkertje weer een doelpunt op z’n conto bijschrijven.

Koploper

Marum kon het tempo van Olde Veste niet meer bijhouden en beperkte zich om de schade zo klein mogelijk te houden. Olde Veste wisselde er rustig op los en zo kregen de reservespelers de mogelijkheid om minuten te maken. In de blessuretijd werd dit beloond met de 4-1 door een prachtig lobje van Jetse Suiker. Door deze overwinning blijf Olde Veste koploper in de 1e klasse I en wacht volgende week de Overijsselse derby uit tegen Go Ahead Kampen.