Afbeelding
Foto: Aangeleverd
Met vier foto’s

Zonnige Kom-naar-de-clubdag bij MHC zorgt voor veel vrolijke gezichten

· leestijd 1 minuut Sport

STEENWIJK - Op zondag 21 april vond de jaarlijkse Kom-naar-de-clubdag bij Mixed Hockey Club Steenwijk plaats. Alle kinderen van 5 tot en met 12 jaar uit Steenwijkerland waren weer welkom om laagdrempelig kennis te maken met hockey en MHC Steenwijk. De opkomst was dit jaar iets minder hoog dan voorgaande jaren, maar gelukkig zorgde de zon voor veel vrolijke gezichten op en rond de hockeyvelden van MHC.

De jongste jeugdcommissie had dit ook dit jaar het programma weer leuk in elkaar gezet: er werd gezamenlijk gestart met een stevige warming up onder leiding van Janita Kist. Gedurende de rest van de ochtend werden de 50 deelnemende kinderen ingedeeld in vier leeftijdsgroepen. Er konden vier verschillende activiteiten worden gedaan.

Knotshockey 

Op veld 1 maakten de kinderen door middel van een potje knotshockey gemakkelijk en veilig kennis met het spelen van een hockeywedstrijdje. Plezier stond hierbij voorop, want knotshockey is een grappige variant op het spelen van een echte hockeywedstrijd. Er wordt namelijk in plaats van met een hockeystick met een ‘knots’ gespeeld en met een zachte grotere bal in plaats van met een harde hockeybal. Iedereen, met en zonder hockeyervaring kan dit spel dus makkelijk spelen.

Stormbaan

Vervolgens konden kinderen op het andere deel van veld 1 de eerste basisbeginselen van hockey leren door een parcourtje te doorlopen onder leiding van twee trainers van MHC. Op veld 2 stond behendigheid en samenwerking voorop: het spel fortnite werd in twee groepen gespeeld. De kinderen beschoten elkaar met nerve-pistolen. Hard rennen en ontwijken van de nerves was hierbij van groot belang om als winnaars uit de bus te komen. Op het andere deel van veld 2 kon de stormbaan worden beklommen. De groepen werden verdeeld in tweetallen en vervolgens kon er gestreden worden om wie er als snelste de stormbaan had doorlopen.

MHC kijkt weer terug op een geslaagde Kom-naar-de-clubdag. Samen met het vriendjes- en vriendinnetjeshockey dat afgelopen maart heeft plaatsgevonden, zullen er hierdoor voor volgend seizoen weer nieuwe jeugdleden bij MHC worden aangemeld.

Speelsters gezocht voor Dames 1

Daarnaast is MHC voor volgend seizoen nog op zoek naar dames senior-leden om weer met een Dames 1 team in de competitie uit te kunnen komen. Geïnteresseerden kunnen dit kenbaar maken via info@mhc-steenwijk.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Kemphaan
Vogel excursie Gaasterland op zaterdag 4 mei 2024 Algemeen Ingezonden 12 uur geleden
Afbeelding
Zomerse Exoten-Expeditie voor jongeren in Nationaal Park Steenwijkerland 13 uur geleden
Jannie Mol bij de huldiging 65 jaar lid, Jannie Baas (links) en Marie Strating -
Vrouwen van Nu Polder II/Steenwijkerwold viert 75-jarige jubileum in de Proefkolonie Steenwijkerland 15 uur geleden
De nieuwe trainer Peter Joustra -
Dubbelinterview: Peter Joustra volgt Hans Nijmeyer op als trainer van DIOS Sport 16 uur geleden
De tuin aan de Van Goghstraat
Tuincafé op zaterdag 4 mei in Steenwijk-West Steenwijk 19 uur geleden
Afbeelding
Automobilist gewond na aanrijding met trekker aan de Jan van Nassauweg in Giethoorn Met tien foto's 2 mei, 20:57
Afbeelding
Op maandag Workshop Fiets- en wandelapp Fietsknoop in Bibliotheek Steenwijk Steenwijk Insta-Dekop 2 mei, 19:00
Henk Holterman
Henk Holterman neemt afscheid van zijn werkzame leven bij Het Eethuisje van Kringloopwinkel Steenwijk Steenwijkerland 2 mei, 17:25
Frans en Jannie de Groot zijn beiden heel actief bij ANBO-PCOB Steenwijk -
PCOB Steenwijk is 40 jaar: 'Je kunt nog veel als je ouder bent' Steenwijk 2 mei, 15:30