De opbrengst van de Lions
De opbrengst van de Lions Foto: Peter W. Boender

Lions ruimen de Weerribben op

Steenwijkerland

NLdoet riep op 10 en 11 maart duizenden sociaal maatschappelijke organisaties op om de handen uit de mouwen te steken. Als onze Koning en Koningin het voorbeeld geven, dan blijft Lions Club Steenwijk uiteraard niet achter bij deze grootste vrijwilligersactie van Nederland. 

Elk jaar weer wordt een groep geformeerd. Het plan was deze keer (opnieuw) om te voet een aantal trajecten in de Weerribben op te ruimen, op gezag van Staatsbosbeheer. Het weer gooide echter roet in het eten. De grond was bedekt met een flink pakket sneeuw. De actie is uitgesteld tot zaterdag 18 maart. Zwerfafval (voornamelijk plastic) is slecht voor het milieu, maar ook gewoon storend voor alle inwoners en uiteraard ook voor de toeristen die ons gebied juist bezoeken vanwege de kwaliteit van het uitzicht en de beleving van puur natuur. Daar stonden ze dan, zaterdag 18 maart in alle vroegte, met hun prikkers en afvalzakken bij Geertien in Muggebeet. In ongeveer twee uur tijd zijn door kleine groepjes Lions leden een zestal routes ontdaan van zwerfafval. De Weerribben zijn weer schoon en klaar voor de lente. 

Jubbega in de eerder dit seizoen gespeelde wedstrijd tegen Olde Veste
Nieuwe ontwikkeling: Jubbega gaat tóch de competitie niet uitspelen Sport 5 uur geleden
Afbeelding
Hey Terugwinnaar, doe jij ook mee met de grondstoffenspeurtocht? Speur mee in Steenwijk en win bioscoopkaartjes Steenwijk 7 uur geleden
Afbeelding
Olde Veste wint halve bekerfinale van SVBO Emmen Met video 9 uur geleden