Jannes Mulder, Roderick Aal en Bas Ardesch verzorgen de bingo op 2 januari. Jaap de Vries ontbreekt op de foto.
Jannes Mulder, Roderick Aal en Bas Ardesch verzorgen de bingo op 2 januari. Jaap de Vries ontbreekt op de foto. Foto: René Wiegmink

Afwisselend streamingprogramma De Meenthe tijdens Kerst en Nieuwjaar

· leestijd 1 minuut Cultuur

STEENWIJK – Theater De Meenthe, BasMedia en Jannes Mulder hebben de koppen bij elkaar gestoken en in een mum van tijd een mooi streamingprogramma samengesteld voor alle inwoners van Steenwijkerland. De live uitzendingen zijn op 24, 25 en 26 december en 2 januari. Het belooft een mooie mix te worden van theater, nieuws, cabaret, bingo en een nieuwjaarstoespraak van burgemeester Rob Bats.

Han Evers, directeur van De Meenthe, vertelt dat de eerste uitzending begint op Kerstavond 24 december vanaf 20 uur. “Heel Steenwijkerland kan dan via facebook, youtube en de Slos het Steenwijker kerstverhaal beluisteren.” Dit verhaal is speciaal voor de gelegenheid geschreven door George Huisman en wordt voorgelezen door André Lampe.

Maten van de Keizer
Op Eerste en Tweede Kerstdag zijn vanaf 14.00 uur via dezelfde kanalen delen van de theatervoorstelling te zien van de Maten van de Keizer. Deze groep wordt gevormd door Aart Keizer uit Steenwijk, Guus Huis in ’t Veld uit Paasloo, Folkert Jellesma uit Tuk en Peter Hoekstra en Theo van de Bles uit Noordwolde. De Maten van de Keizer brengen muziek, poëzie en beeld. Het is allemaal eigen werk, waarbij zij thema’s behandelen zoals nepnieuws, politiek, geluk en ongeluk in de liefde.

Nieuwjaarprogramma
Het nieuwjaarprogramma op 2 januari is tweedelig volgens Evers. “Vanaf 14.00 uur presenteren we vanuit De Meenthe een live nieuwsprogramma met toespraken van burgemeester Rob Bats en enkele wethouders. Pianist Harold Kooij zal tussen de bedrijven door muziek verzorgen. Hij geeft daarbij de microfoon ook door aan een drietal jonge talenten. Zij brengen zang, harp- en vioolmuziek. Het cabaretduo Piepschuim levert ook een bijdrage. Het programma van deze Nijmeegse theatergroep is een mix van theater, muziek en cabaret.

Bingo
Na de pauze is er tussen 15.00 en 16.00 nog een ludieke bingo. De presentatie daarvan is in handen van Jannes Mulder. Tijdens de twee bingoronden zijn voor een bedrag van maar liefst € 2.500 aan prijzen te winnen. “Je kunt daarbij denken aan een jaar lang gratis autowassen, een pallet vol bruine bonen en vleespakketten,” vertelt Evers. Hij benadrukt dat deelname voor iedereen in Steenwijkerland gratis is, maar dat er wel een vrijwillige bijdrage voor de fooienpot bestemd voor goede doelen in Steenwijkerland.

Alle uitzendingen zijn te bekijken via https://www.demeenthe.nl/kerstparade-2021/

Jubbega in de eerder dit seizoen gespeelde wedstrijd tegen Olde Veste
Nieuwe ontwikkeling: Jubbega gaat tóch de competitie niet uitspelen Sport 6 uur geleden
Afbeelding
Hey Terugwinnaar, doe jij ook mee met de grondstoffenspeurtocht? Speur mee in Steenwijk en win bioscoopkaartjes Steenwijk 8 uur geleden
Afbeelding
Olde Veste wint halve bekerfinale van SVBO Emmen Met video 10 uur geleden