Werk van Barbara Jarraß
Werk van Barbara Jarraß Foto: Aangeleverd

Opening expositie Barbara Jarraß op 6 februari

Cultuur

GIETHOORN - Barbara Jarraß exposeert in de maanden februari en maart in Kulturhus De Eendracht in Giethoorn. Op zondagmiddag 6 februari wordt haar expositie Magische Realiteit geopend om 16.00 uur. 

Barbara is geboren in het noorden van Duitsland en heeft op haar 19e de liefde van haar leven op Terschelling gevonden. Nadat haar kinderen het huis verlieten vond ze haar tweede liefde: tekenen en schilderen. Op de kunstacademie Minerva in Groningen leerde ze nieuwe manieren om haar verwondering over de wereld uit te drukken. Ze is geboeid door mens en natuur en kan steeds weer vol verbazing ernaar kijken. 

Magisch geheel
Op papier, doek of paneel en met een kleurenpalet van olie- of acrylverf, begint Barbara zonder een vast omlijnd plan aan haar werkstuk. Lijnen en kleurvlaktes staan in beginsel op voet van oorlog, totdat ze tot één magisch geheel versmelten.

De opening van de expositie is bij te wonen op uitnodiging van de kunstenaar. 

Het Kulturhus volgt de richtlijnen van het RIVM om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Kijk op www.kulturhusgiethoorn.nl/corona voor de maatregelen. 

Jubbega in de eerder dit seizoen gespeelde wedstrijd tegen Olde Veste
Nieuwe ontwikkeling: Jubbega gaat tóch de competitie niet uitspelen Sport 16 uur geleden
Afbeelding
Hey Terugwinnaar, doe jij ook mee met de grondstoffenspeurtocht? Speur mee in Steenwijk en win bioscoopkaartjes Steenwijk 18 uur geleden
Afbeelding
Olde Veste wint halve bekerfinale van SVBO Emmen Met video 20 uur geleden