De organisatoren
De organisatoren Foto: ©Zilverslang Fotografie

Vrouwendag Steenwijkerland 2022: Stop de Vooroordelen!

· leestijd 1 minuut Steenwijkerland

STEENWIJKERLAND - Vrouwendag Steenwijkerland 2022 vraagt dit jaar aandacht voor het internationale thema #stopdevooroordelen tegen vrouwen!

Voor de zesde keer in Steenwijkerland staan de vrouwen centraal en dit wordt fysiek gevierd bij Het Eethuisje van Kringloopwinkel Steenwijk op dinsdag 8 maart. Vrouwendag wordt georganiseerd vanuit de werkgroep Vrouwendag Steenwijkerland, vaste deelnemers en initiatiefnemers zijn Sociaal Werk de Kop (Paula Bierma en Sandra Lampe) en Kringloopwinkels Steenwijk (Ineke de Jong en Jolanda Vermaire).

Inspiratie en verbinding en ervaringen delen
Ineke de Jong: “Het idee is elkaar te inspireren, verbinding te maken met elkaar, nadenken en praten over ervaringen met vooroordelen.” In 2021 stonden de vrouwenstenen centraal in Steenwijkerland, deze gingen de hele gemeente door. Dat aspect, van delen en verspreiden, willen we graag behouden vandaar dat we dit jaar ansichtkaarten gaan verspreiden in onze gemeente. Dit zijn kaarten met quotes over het thema #stopdevooroordelen, gemaakt door vrouwen uit Steenwijkerland voor vrouwen én mannen met aansprekende en heldere teksten. Aan de ene kant de quotes, aan de andere kant een foto van vrouwen die de ‘pose’ uitbeelden, de armen gekruist voor het bovenlichaam: #stopdevooroordelen. Je kunt deze sturen naar iemand die je kent om een hart onder de riem te steken of juist iemand attenderen op het feit dat deze persoon denkt en spreekt in vooroordelen en zo het thema bespreekbaar wordt gemaakt. De kaarten zijn gemaakt en gesponsord door Bijzonder Druk uit Steenwijk, waarvoor dank namens de werkgroep!

Programma 8 maart
• 09.00 -10.00 uur opening bij Kringloopwinkel Steenwijk met Trijn Jongman en Tiny Bijl

• 11.00 - 12.15 uur gratis yogales van Manon Lemkes in de Zuidwester, Steenwijk-west

• 14.00 - 15.00 uur Stoere Vrouwenwandeling met Sandra Lampe, buurtwerker sport bij Sociaal Werk de Kop

Ook online is Vrouwendag Steenwijkerland actief op Facebook en Instagram waarop korte filmpjes en foto’s van 8 maart worden gedeeld. We roepen iedereen op om via deze kanalen jouw foto’s en quotes over #stopdevooroordelen te plaatsen. Wil je het programma bekijken, meer weten of meedenken voor Vrouwendag Steenwijkerland 2023? Stel je vraag of meld je aan via info@sociaalwerkdekop.nl of bel 0521- 745080

Jubbega in de eerder dit seizoen gespeelde wedstrijd tegen Olde Veste
Nieuwe ontwikkeling: Jubbega gaat tóch de competitie niet uitspelen Sport 6 uur geleden
Afbeelding
Hey Terugwinnaar, doe jij ook mee met de grondstoffenspeurtocht? Speur mee in Steenwijk en win bioscoopkaartjes Steenwijk 8 uur geleden
Afbeelding
Olde Veste wint halve bekerfinale van SVBO Emmen Met video 9 uur geleden