Beulakerweg in Giethoorn
Beulakerweg in Giethoorn Foto: gemeente Steenwijkerland

Werkzaamheden aan Beulakerweg (N334) van start gegaan

· leestijd 1 minuut Steenwijkerland

GIETHOORN - De Beulakerweg in Giethoorn (N334) krijgt een fikse opknapbeurt. Op maandag 7 maart zijn de werkzaamheden van start gegaan, die in totaal zo’n 6 weken duren. 

Tijdens de eerste drie weken wordt de weg in gedeelten vanaf de Nering tot aan de Hazelaar afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De werkzaamheden worden gecombineerd met de aanleg van een ontsluitingsweg vanaf de nieuwe basisschool De Punter naar de Beulakerweg. “Zo slaan we twee vliegen in één klap,” zegt wethouder Marcel Scheringa. “We hebben daarvoor afspraken gemaakt met de provincie. De N334 (de Beulakerweg) is tenslotte een provinciale weg. In overleg met hen hebben we het groot onderhoud aan de weg naar voren kunnen schuiven. De provincie was bereid om daaraan mee te werken en heeft ons gevraagd deze werkzaamheden namens de provincie te coördineren. Dat doen we natuurlijk graag want zo kunnen we alle werkzaamheden die nodig zijn in één keer doen. Wel zo efficiënt.”

In fasen

De werkzaamheden aan de N334 worden in fasen uitgevoerd. Na de werkzaamheden aan de rijbaan – waarvoor de Beulakerweg voor gemotoriseerd verkeer moet worden afgesloten – krijgt ook het fietspad een nieuwe asfaltlaag. Tijdens de afsluiting van de weg wordt het doorgaande verkeer tussen Steenwijk en Zwartsluis omgeleid over de N333, de N331 en de N762. Bestemmingsverkeer rond Giethoorn wordt omgeleid via de Kanaaldijk. Wethouder Marcel Scheringa: “We proberen de overlast tot een minimum te beperken. Dat is soms een uitdaging. De Kanaaldijk is smal en heeft onder normale omstandigheden natuurlijk veel minder verkeer te verwerken. Daarom leggen we op sommige plekken passeerstroken aan, verlagen we de snelheid naar 30 kilometer per uur en zetten we op de momenten dat de aannemer aan het werk is verkeersregelaars in. Tegelijkertijd doen we ook een beroep op de automobilist om elkaar de ruimte te geven. Zo zorgen we met elkaar voor een goede doorstroming.”

Ook werk in uitvoering bij de nieuwe basisschool

Tijdens de werkzaamheden aan de Beulakerweg wordt ook de ontsluitingsweg naar de nieuwe basisschool De Punter gerealiseerd. De bouw van de school zit in de afrondende fase. Binnenkort wordt begonnen aan de inrichting van het schoolterrein, met de aanleg van de speeltoestellen en het groen.

Alle informatie over de werkzaamheden aan de Beulakerweg zijn te vinden op www.steenwijkerland.nl/n334.

Popkoor Bloxy Music gaat inschepen in Kalenberg voor de overtocht naar New York -
Bloxy Music on Tour: koor is woensdag per boot vertrokken van Kalenberg naar New York Cultuur 11 uur geleden
Afbeelding
Henk Holterman neemt afscheid van Kringloopwinkel Steenwijk Steenwijkerland 12 uur geleden
Een punter in aanbouw op de werf van de familie Schreur
200.000 euro voor nieuw Experience Center in Giethoorn Steenwijkerland 13 uur geleden
Blokkentest
Gratis fittesten voor 55+ers in Steenwijkerland Steenwijkerland 14 uur geleden
Natuurfotograaf Philip Friskorn opent hotel in Sint Jansklooster
Natuurfotograaf Philip Friskorn opent hotel in Sint Jansklooster 15 insectenhotels in Steenwijkerland Steenwijkerland 16 uur geleden
Nirvana’s MTV Unplugged
Herbeleef Nirvana's legendarische MTV Unplugged-concert in De Meenthe Cultuur 16 uur geleden
Giethoorn Wethouder Bram Harmsma opent de beweegroute
Nieuwe beweegroute in Giethoorn feestelijk geopend Met video gisteren
Werk van Marijke Binnekamp-de Wit
Expositie 'I'm Every Woman' in Kulturhus in Giethoorn Cultuur gisteren
Afbeelding
Met 25 foto's: Examenkandidaten RSG Tromp Meesters tonen hun grote creativiteit met voertuigkeuze bij Gala Steenwijk Insta-Dekop 24 apr, 22:41

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.