Matricale  tijdens een concert op 13 maart in Vledder
Matricale tijdens een concert op 13 maart in Vledder Foto: Aangeleverd

Matricale bestaat tien jaar en viert dat met een reünie

· leestijd 1 minuut Cultuur

VLEDDER -  In 2022 is het tien jaar geleden dat het kamerkoor Matricale is opgericht. Het koor wil dat vieren met een reünie. Oude en nieuwe leden zijn uitgenodigd om een repetitie bij te wonen en mee te zingen met het repertoire dat het afgelopen decennium is ingestudeerd.

Dirigent Klaas Peter van der Laan vertelt dat hij een koor van kwaliteit wilde oprichten om ongewone en vaak niet eenvoudige muziek te zingen. Daarmee bedoelt hij muziek uit de Renaissance en vroegste Barok. Zo begon het koor met het instuderen van werken van Claudio Monteverdi. Die muziek is vijfstemmig en sindsdien bestaat het koor uit sopranen, mezzosopranen, alten, tenoren en bassen. Klaas Peter: “Nu, een decennium en verschillende programma’s later, willen we vieren dat we al zo lang deze en andere muziek zingen. Dat doen we door tijdens de repetities repertoire te zingen dat we in de afgelopen tien jaar hebben ingestudeerd.” 

Reünie

Tijdens de repetities komt verder nieuwe muziek voor het koor van Monteverdi aan bod. Verder zingt Matricale werken van onder meer Sweelinck, Josquin des Prez, een paar romantische componisten en muziek van de 20e en 21e eeuw. Sommige van die stukken zijn speciaal voor Matricale geschreven. “We hopen, door voormalige leden van het koor uit te nodigen, er een reünie van te maken, waar uiteraard ook ruimte is voor nieuwe leden. Van april tot en met september repeteren we, zodat we de eerste helft van oktober een concert kunnen geven, waarschijnlijk in het weekend van 14 oktober.”

Voorlichtingsavond

Op woensdag 30 maart is er een voorlichtingsavond over het nieuwe programma, waarbij iedere belangstellende van harte welkom is. Matricale repeteert op woensdagavond van 19.30 tot 21.30 uur in de Johannes de Doperkerk in Vledder. Aanmelden of meer informatie vragen kan via: www.matricale.nl.

Matricale repeteert in het kerkje van Vledder
Jubbega in de eerder dit seizoen gespeelde wedstrijd tegen Olde Veste
Nieuwe ontwikkeling: Jubbega gaat tóch de competitie niet uitspelen Sport 9 uur geleden
Afbeelding
Hey Terugwinnaar, doe jij ook mee met de grondstoffenspeurtocht? Speur mee in Steenwijk en win bioscoopkaartjes Steenwijk 11 uur geleden
Afbeelding
Olde Veste wint halve bekerfinale van SVBO Emmen Met video 12 uur geleden

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.