Veldhuis & Kemper
Veldhuis & Kemper Foto: Bob Bronshoff

Veldhuis & Kemper en veel meer in De Meenthe

· leestijd 3 minuten Cultuur

STEENWIJK – Deze week in Rabo Theater De MeentheRonald Hünneman, Rayen Panday, Ancora, The Lasses, Trijntje Oosterhuis, Veldhuis en Kemper, Mart Hillen, Spieren voor Spieren, Couperus Culinair en Dutch Swing College Band.

Ronald Hünneman
De lezing ‘Pijnlijke contacten’ van Ronald Hünneman is te zien op woensdag 30 maart, aanvang 20.00 uur. Mensen zijn sociale dieren. Ze leven met elkaar in grote en kleine groepen. Ze werken, feesten, en zingen samen, maken ruzie, houden elkaar voor de gek, roddelen, voeden op, onderwijzen, wedijveren, beminnen, bekritiseren,, geven leiding en volgen aanwijzingen op. De vermakelijke voorstelling gaat over onze sociale behendigheid, zoals beschreven in zijn nieuwste boek: ‘Pijnlijke contacten’.

Rayen Panday
De voorstelling Focus’ van Rayen Panday is te zien op woensdag 30 maart, aanvang 20.00 uur. Wegens omstandigheden had Rayen het afgelopen jaar alle tijd om een voorstelling te maken. Om te beseffen dat hij overal even ver vanaf staat als dat hij er deel van uitmaakt. Om zich af te vragen waarom hij zich zóveel in bijzaken verliest dat de hoofdzaak niet meer relevant is. Wat Rayen van zichzelf verlangt, vraagt hij vanavond ook van u: Focus.

Ancora
De voorstelling ‘Wind in de zeilen’ van Ancora is te zien op donderdag 31 maart, aanvang 20.00 uur. Vaar mee op de golven van Ancora; een muziekprogramma met schitterende LED walls, oogverblindend mooi licht en oorstrelend geluid! Ancora staat met een live-band van acht personen in het theater, met een spetterende show.

The Lasses
De voorstelling ‘Ziel van Schotland’ van The Lasses is te zien op donderdag 31 maart, aanvang 20.15 uur. Met hun betoverende samenzang brengen The Lasses de mooiste songs uit Schotland. Liedjes met prachtige legendes over de liefde, de dood en het duister. Verhalen waarin de woelige geschiedenis en de rijke cultuur van het land voelbaar zijn. Over hardwerkende vrouwen in vissersdorpjes, ridders die ten strijde trekken en meisjes die wachten op hun geliefde

Trijntje Oosterhuis
De voorstelling ‘What the world needs now’ van Trijntje Oosterhuis is te zien op vrijdag 1 april, aanvang 20.00 uur. Op haar nieuwste album Everchanging Times werkt Trijntje Oosterhuis weer samen met de wereldberoemde componist Burt Bacharach. Samen met haar band, die zoals altijd uit de beste musici van Nederland bestaat, trekt zij langs de Nederlandse theaters om het prachtige Songbook van Burt Bacharach ten gehore te brengen. 

Veldhuis en Kemper
De voorstelling ‘Hou dat vast’ van Veldhuis en Kemper is te zien op zaterdag 2 april, aanvang 20.00 uur. “De eerste helft van je leven ben je bezig iemand te worden, de tweede helft van je leven ben je bezig te accepteren dat het niet is gelukt,” aldus Schopenhauer. Deze uitspraak vormt de basis voor ‘Hou Dat Vast’, het nieuwe cabaretprogramma van het gevierde duo Veldhuis & Kemper. Het is 20 jaar geleden dat de mannen voor het eerst samen op het podium stonden. Je zou zeggen dat ze elkaar na zo’n tijd goed kennen, maar is dat wel zo?

Mart Hillen
De voorstelling ‘Mart & Moview’ van Mart Hillen is te zien op zaterdag 2 april, aanvang 20.15 uur. Op zijn 21ste veroverde Mart Hillen de theaters met zijn eerste soloprogramma ‘In Concert. Wie hem heeft gezien en gehoord, wil meer. Met zijn virtuoze gitaarspel schept hij schilderachtige beelden die het publiek meenemen in een andere wereld. ‘Mart & Movies’: beeldend en supermuzikaal! Giel Beelen: “Je kunt het je niet voorstellen, maar dit gebeurt allemaal op één en dezelfde gitaar!”

Spieren voor Spieren
Het muziekfestijn Spieren voor Spieren is te zien op zondag 3 april, aanvang 14.30 uur. Een muziekfestijn waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan Spieren voor Spieren, georganiseerd door de Rotaryclub Wolvega. Een afwisselende, muzikale middag waarmee u bovendien het goede doel steunt!

Couperus Culinair
Het verteldiner ‘Op verhaal’ van Couperus Culinair is te zien (en te nuttigen) op zondag 3 april, aanvang 17.00 uur. Na het grote succes van het Dahldiner en andere verteldiners trakteren de verhalenvertellers Frank Belt en Marjan Penterman u nu op het werk van één van Nederlands beroemdste schrijvers, Louis Couperus. Couperus en zijn vrouw hielden van de Franse, Indische en Italiaanse keuken

Dutch Swing College Band
De voorstelling ‘Ministry of Jazz’ van Dutch Swing College Band is te zien op dinsdag 5 april, aanvang 20.00 uur. In een theatrale setting wordt u meegenomen naar de sfeer van de roerige jaren 20 van de vorige eeuw om het ontstaan en ontwikkeling van de traditionele jazzmuziek Azië, USA en Europa te vertellen. Videobeelden geprojecteerd op decorstukken en een spectaculair lichtontwerp geven de muziek een extra betekenislaag in deze wervelende show gepresenteerd door Koen Schouten.

Ook te zien: Lale Gül op 6 april. Tis hier geen hotel op 6 april. The Five Great Guitars op 7 april. Hendrik Jan Bökkers op 8 april (uitverkocht). Toffe Tapas op 9 april. Rolf Sanchez op 9 april. Tryo op 9 april. Erik Scherder op 10 april. Geert Mak op 12 april. De Speld op 13 april. Lèvi Weemoedt op 14 april. 3JS op 14 april. Beth & Flo op 14 april. Yentl en de Boer op 15 april. Ralph de Jongh op 15 april. De Oudheer Broeders op 16 april. Mamma Medea op 20 april. Miriam van Reijen op 20 april.

Meer informatie over deze en andere voorstellingen en kaartverkoop: www.demeenthe.nl of 0521-514 004.

Couperus Culinair
Jubbega in de eerder dit seizoen gespeelde wedstrijd tegen Olde Veste
Nieuwe ontwikkeling: Jubbega gaat tóch de competitie niet uitspelen Sport 12 uur geleden
Afbeelding
Hey Terugwinnaar, doe jij ook mee met de grondstoffenspeurtocht? Speur mee in Steenwijk en win bioscoopkaartjes Steenwijk 14 uur geleden
Afbeelding
Olde Veste wint halve bekerfinale van SVBO Emmen Met video 15 uur geleden

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.