De catwalk in de Woldpromenade
De catwalk in de Woldpromenade Foto: Jordy

Steenwijk kan terug kijken op een geslaagd Fashion Weekend

· leestijd 1 minuut Steenwijk

STEENWIJK – De binnenstad van Steenwijk stond afgelopen weekend in het teken van fashion. Overvolle parkeerplaatsen, een lekker weertje en een gezellige drukte. Al-met-al dus een zeer geslaagd Fashion Weekend. Zaterdag ging het mode-evenement van start. Voor de mensen die zaterdag niet van de partij waren, deden de ondernemers het hele modefeestje zondag nog een keertje over.

Na twee jaar toch wat timide te werk te moeten gaan, was het fashion weekend afgelopen weekend weer helemaal terug. De straten waren thematisch aangekleed, zo lagen er voor verschillende winkels catwalks en hingen er ook her en der ballonnen. Na de shows doken veel mensen de kledingwinkels in, hier was ook aandacht besteed aan het evenement, er lag namelijk vaak een hapje, drankje of een leuke attentie klaar. 

Veel animo voor de modeshows

Meer dan 25 modezaken deden mee aan het evenement, dit zorgde ervoor dat je jezelf de hele dag prima kon vermaken in Steenwijk. De terrassen zaten beide dagen propvol en de ijsmakers hadden het megadruk. Als kers op de taart kwam het zonnetje ook de gehele dag om de bocht kijken. Eigenlijk waren alle factoren dus aanwezig voor een geslaagd evenement. 

Tijdens de modeshows was het soms lastig om de modellen goed te kunnen zien, dit omdat er vaak grote groepen mensen stonden te genieten van de shows. Tijdens de shows zorgden de mobiele Dj’s voor een lekkere beat voor de modellen om op te lopen.

De fashiontrends van dit jaar

Wie gedurende de dag de muziek volgde, kreeg een goede impressie van de lente- en zomermodetrends van dit jaar. De damesmode is erg vrolijk en los: lange jurken met bloemenprints, grote lange rokken, lange vesten en hoeden zijn helemaal hip. Winkels als: Pieta Lifestyle, Salsa en Be You lieten dit dan ook volop zien.

Voor de mannen is dit jaar de witte schoen weer het item om te hebben, deze is namelijk gemakkelijk met alles te matchen en we zagen bijna elk mannelijk model met deze schoenen flaneren. Naast een paar witte schoenen mag een kleurrijke polo niet ontbreken, match dit met een nette spijkerbroek en je bent weer helemaal hip. Andere modetrends voor mannen zijn: jackets in donkere kleuren en geprinte korte broeken. Ook zijn effe T-shirts altijd goed. Winkels als: Ten Oever Mannenmode, Roel fashion, Modehuis Ketel en Salsa mode gaven dit haarfijn weer. 

Kinderen konden dit jaar ook weer hun ogen uitkijken. De trends voor de meisjes zijn lekker roze en kleurrijk. Jongens zijn dit jaar wat stoerder gekleed. De kleine modelletjes zetten hun beste beentje voor en liepen trots mee met de shows voor onder andere: Wendy’s Kids Fashion, Shoeby, Bertus Mode en de Hema.

Jordy Hekkema

De catwalk in de Oosterstraat
Een punter in aanbouw op de werf van de familie Schreur
200.000 euro voor nieuw Experience Center in Giethoorn Steenwijkerland 8 uur geleden
Blokkentest
Gratis fittesten voor 55+ers in Steenwijkerland Steenwijkerland 9 uur geleden
Natuurfotograaf Philip Friskorn opent hotel in Sint Jansklooster
Natuurfotograaf Philip Friskorn opent hotel in Sint Jansklooster 15 insectenhotels in Steenwijkerland Steenwijkerland 11 uur geleden
Afbeelding
Met 25 foto's: Examenkandidaten RSG Tromp Meesters tonen hun grote creativiteit met voertuigkeuze bij Gala Steenwijk Insta-Dekop 24 apr, 22:41
Afbeelding
Oorlogsbom op Holtingerveld onschadelijk gemaakt Westerveld Insta-Dekop 24 apr, 21:34
Afbeelding
Biljarters Oldemarkt naar derde ronde Zwaagstratoernooi Sport 24 apr, 20:47

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.