Afbeelding
Foto: Aangeleverd

St. Martinusschool doneert aan Stichting Present

· leestijd 1 minuut Steenwijkerland

VOLLENHOVE - Donderdag 14 april viert de St. Martinusschool na twee jaar pandemie een Paasviering in de Katholieke kerk te Vollenhove. Het is fijn om eindelijk weer samen met ouders en andere belangstellenden Pasen in de kerk te kunnen vieren. Eindelijk weer gezamenlijk van school naar de kerk lopen, terwijl de ouders al zitten te wachten in de banken van de kerk.

Alle groepen hebben iets voorbereid voor deze viering. Van mooie liedjes tot verhalen over Pasen. Centraal staat het boek ‘de Koffer’ van Chris Naylor-Ballesteros, een prentenboek met een hartverwarmend verhaal vol hoop en vriendelijkheid over hoe we omgaan met mensen in nood. Een verhaal over een vluchteling, die alles achter heeft moeten laten.

Voorjaarsmarkt

In de periode voor Pasen staan de kinderen van de St. Martinusschool stil bij de vastentijd. “Onze kinderen hebben het over het algemeen best goed op school en thuis, maar er zijn ook andere kinderen, die het niet zo goed hebben, die niet naar school kunnen,” aldus een leerkracht van de St. Martinusschool. De gedachten gaan uit naar de vele vluchtelingen uit Oekraïne. De kinderen van de St. Martinusschool willen deze kinderen graag helpen. Daarom is er op 8 april een voorjaarsmarkt georganiseerd, waar zelfgemaakte spullen verkocht zijn. De opbrengst van de markt wordt tijdens de viering bekend gemaakt en gedoneerd aan Stichting Present uit Steenwijkerland. Deze stichting zorgt er bijvoorbeeld voor, dat vluchtelingenkinderen in Nederland geholpen worden, door ze te voorzien van teken -en knutselspullen, door het organiseren van uitjes, zoals het halen van een ijsje, het verzorgen van een verjaardag of het zoeken van paaseitjes.

Cheque

Twee kinderen van de St. Martinusschool overhandigen vol trots een cheque van € 1129,45 aan de heer T. Leferink van Stichting Present. Terecht dat de kinderen trots zijn, want dit geld is vorige week in één uur opgehaald tijdens de voorjaarsmarkt! En met dit geld kunnen heel veel kinderen in gemeente Steenwijkerland uit Oekraïne geholpen worden.

Zoals één van de leerkrachten ter afsluiting in de viering een gedicht leest: Elke dag kan Pasen zijn als wij aandacht geven. Als wij opstaan voor geluk. Elke dag kan Pasen zijn als wij liefde geven. Als wij opstaan voor het recht.

Jubbega in de eerder dit seizoen gespeelde wedstrijd tegen Olde Veste
Nieuwe ontwikkeling: Jubbega gaat tóch de competitie niet uitspelen Sport 17 uur geleden
Afbeelding
Hey Terugwinnaar, doe jij ook mee met de grondstoffenspeurtocht? Speur mee in Steenwijk en win bioscoopkaartjes Steenwijk 19 uur geleden
Afbeelding
Olde Veste wint halve bekerfinale van SVBO Emmen Met video 20 uur geleden