De Oekrainse en Nederlandse vrijwilligers die samen het winkeltje hebben gerund
De Oekrainse en Nederlandse vrijwilligers die samen het winkeltje hebben gerund Foto: Hilda Knol

Benefiet levert € 3000 voor Oekraïners op: kleding van ‘winkeltje’ verhuist naar Oosterstraat

Steenwijkerland

STEENWIJK - De Benefietavond, georganiseerd door Goos en Yolanda van Putten voor Oekraïense vluchtelingen in restaurant De Oude Smidse, heeft op zondag 8 mei € 3000 opgeleverd.

Goos spreekt na afloop van een geslaagde avond. Hij vertelt dat er 32 couverts verkocht waren. De aanwezigen, waaronder acht Oekraïners, konden tijdens het diner luisteren naar de Oekraïense zangeres Anja Jansen-Akymenko, die vijf nummers zong. De opbrengst willen Goos en Yolanda bestemmen voor Oekraïense jongelui die graag willen sporten. Daarover hebben zij al contact opgenomen met sportverenigingen in Steenwijkerland. Afgelopen twee zaterdagen waren Oekraïners ook welkom in de schuur van Goos en Yolanda, dat zij als ‘winkeltje’ hadden ingericht. Voor de vrijetijdskleding, speelgoed en verzorgingsproducten was veel animo. 

Winkel Oosterstraat 25 gaat op 16 mei open

Alle spullen die zijn overgebleven verhuizen naar het winkelpand aan de Oosterstraat 25 in Steenwijk, dat op maandag 16 mei open gaat. “Oekraïners kunnen hier ook gratis spullen uitzoeken, alle andere bezoekers betalen € 2 per artikel,” legt Goos uit. Van de opbrengst kopen de initiatiefnemers nieuwe spullen voor de Oekraïense vluchtelingen. Meer informatie: www.kidino.nl.

Goos en Yolanda
Jubbega in de eerder dit seizoen gespeelde wedstrijd tegen Olde Veste
Nieuwe ontwikkeling: Jubbega gaat tóch de competitie niet uitspelen Sport 17 uur geleden
Afbeelding
Hey Terugwinnaar, doe jij ook mee met de grondstoffenspeurtocht? Speur mee in Steenwijk en win bioscoopkaartjes Steenwijk 19 uur geleden
Afbeelding
Olde Veste wint halve bekerfinale van SVBO Emmen Met video 20 uur geleden