Weerribben-Wieden Healthy Days
Weerribben-Wieden Healthy Days Foto: Hilda Knol

Kick off Weerribben-Wieden Healthy Days

· leestijd 2 minuten Steenwijkerland

PAASLOO - De organisatoren van de Weerribben-Wieden Healthy Days hebben op dinsdagmiddag 31 mei het festival gelanceerd met een Kick off bij het Klimbos Paasloo. Ze deden dat met een ritje op een moutainbike en door een toast uit te brengen. Jolina Murris van Aerial Arts gaf een demonstratie luchtacrobatiek in een hoepel. 

Op het oog zonder veel moeite neemt Jolina Murris allerlei poses aan in de hoepel die op het veldje bij Klimbos Paasloo aan een lijn is opgehangen. Daarbij wijkt de glimlach niet van haar gezicht. Medeorganisator Wilco Verschuren vertelt dat hij ook wethouder Bram Harmsma wilde vragen om even aan de hoepel te gaan hangen om zo op een ludieke manier de Weerribben-Wieden Healthy Days te lanceren. Omdat de wethouder een uur voor aanvang van de Kick off zich afmeldt, gaat dat niet door. Misschien maar beter ook. Murris laat zien dat hiervoor veel lenigheid vereist is. 

De luchtacrobate is één van de vele professionals die een bijdrage leveren aan het festival dat op 30 september, 1 en 2 oktober op de agenda staat op en rondom Klimbos Paasloo. Met een muisklik lanceert Verschuren dinsdag de website www.healthy-days.nl waar bezoekers van het festival vanaf nu een van de duizenden activiteiten kunnen boeken, zoals de Aerial Hoop Workshop die Murris op 30 september gaat geven. “Het is een uitdagende workout waarbij je mooie poses en sierlijke moves combineert met kracht, balans en lenigheid. Maar vooral ook fun!” kondigt ze aan op de website.

Mindfullnessveld

Wie het wat rustiger aan wil doen, kan kiezen uit verschillende yogalessen. Katja Pronk bijvoorbeeld, die dinsdag ook aanwezig is, zal op 1 en 2 oktober een les Yin Yoga geven. Ervaring met yoga is daarvoor niet nodig. Al de yogalessen vinden plaats op het rustig gelegen mindfullnessveld. Daar zal ook Mariska Pasteuning van Rust in de Kop te vinden zijn. Zij geeft een workshop Mindfull Walk.

Fysieke en mentale gezondheid

Verder kun je tijdens het festival bijna alle denkbare sporten en activiteiten doen. Van een wandel- of fietsdriedaagse tot een bezoekje aan De Poepdokter en van een Familie Fakkeltocht tot Kickboksen en een Natuursafari Weerribben. “Allemaal activiteiten die goed zijn voor je fysieke en mentale gezondheid,” vat Verschuren samen. Hij benadrukt dat je net zoveel activiteiten kunt boeken als je wilt. Daarbij heeft de organisatie zoveel mogelijk de samenwerking gezocht met sportscholen en bestaande initiatieven in de regio. Het is ook mogelijk om gratis de tent op het festivalterrein te bezoeken bij Klimbos Paasloo. Daarnaast zal er een vrijetijdsmarkt zijn met alle informatie over een gezond leven en leefstijl en tal van foodtrucks. Gewichtsconsulente Jacquelien Mosselaar zal daar onder andere mensen tips geven hoe ze hun overtollige coronakilo’s kunnen kwijtraken. 

Ambitieus

De organisatie borduurt met de Weerribben-Wieden Healthy Days voort op de Wandel3daagse Weerribben Wieden. Dat blijft het hoofdonderdeel, maar het festival is veel breder van opzet. Namens de organisatoren van de Wandel3daagse is Sialto Eskes aanwezig. “De opzet van dit festival is heel ambitieus, maar zorg dat het wel overzichtelijk blijft,” geeft hij de huidige organisatoren mee. Verschuren rekent voor dat per dag zo’n 650 mensen samen wel 2000 tot 3000 activiteiten kunnen doen. Het is zelfs mogelijk om ter plekke tijdens het festival nog iets te boeken. “We hebben al een afspraak met de gemeente gemaakt dat als het festival een succes wordt, dat het dan een één-, twee- of driejaarlijks vervolg krijgt,” blikt Verschuren alvast vooruit. 

Meer informatie en activiteiten boeken: www.healthy-days.nl

Weerribben-Wieden Healthy Days
De organisatoren brengen een toast uit
Jolina Murris
Vlnr: Wilco Verschuren, Lydia Schot en Pieter Bouma
Jubbega in de eerder dit seizoen gespeelde wedstrijd tegen Olde Veste
Nieuwe ontwikkeling: Jubbega gaat tóch de competitie niet uitspelen Sport 8 uur geleden
Afbeelding
Hey Terugwinnaar, doe jij ook mee met de grondstoffenspeurtocht? Speur mee in Steenwijk en win bioscoopkaartjes Steenwijk 10 uur geleden
Afbeelding
Olde Veste wint halve bekerfinale van SVBO Emmen Met video 11 uur geleden

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.