Editie 2019
Editie 2019 Foto: Vierdaagse Steenwijk

Al 3.000 inschrijvingen voor Avondvierdaagse Steenwijk

· leestijd 1 minuut Steenwijk

STEENWIJK - Anderhalve week voor de start van de 67e editie van Avondsvierdaagse Steenwijk hebben zich al 3.000 wandelaars ingeschreven. Na twee jaar afwezigheid, verheugt het bestuur zich op het wandelfestijn. “We hopen op een mooi feestje met lekker weer!”

Groepen en scholen die zich nog willen inschrijven, moeten snel zijn. Online kan dat nog tot vrijdag 3 juni 17.00 uur. Individuele wandelaars en kleine groepen hebben nog de mogelijkheid om zich op woensdag 8 juni in het gemeentehuis van Steenwijkerland in te schrijven van 10.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 15.30 uur. Ook is het nog mogelijk om je op de eerste dag van de Vierdaagse, op maandag 13 juni, bij de kraam op de Markt in te schrijven. 

Draaiboek

Voor het samenstellen van de routes kon het bestuur grotendeels het draaiboek van 2019 gebruiken. “Natuurlijk hebben we wel eerst bij de gemeente geïnformeerd of er wegomleggingen of wegwerkzaamheden zijn,” zegt bestuurslid Gina Kors. De wandelaar kunnen kiezen uit de afstanden 5, 10, 15 en 20 kilometer. Op maandag 13 juni gaat het richting Schansweg (korte routes) en Onna (lange routes), op dinsdag richting Torenlanden en Steenwijkerwold, op woensdag richting Woldmeenthe en de Woldberg en tot slot donderdag richting De Gagels en Nijensleek. Traditiegetrouw lopen de deelnemers ook langs Nijenstede en Zonnekamp. “De laatste avond leeft echt bij de mensen,” vertelt Kors. “’s Middags zetten mensen al stoelen klaar langs de Kallenkoterallee om ‘s avonds de lopers te kunnen verwelkomen.” 

Vrijwilligers gezocht

Kors is al twaalf jaar bestuurslid. Het organiseren van Vierdaagse Steenwijk ervaart ze elk jaar als een feestje. “We hebben een hele gezellig groep en vormen tijdens de vierdaagseweek echt een familie.” Lastig was het wel dit jaar om aan voldoende fanfares en vrijwilligers te komen. Kors wil daarom graag nog een oproep doen. “We zitten nog te springen om een aantal vrijwilligers, die hand- en spandiensten willen verrichten.” Daarbij kun je denken aan allerlei werkzaamheden, van opbouwen en afbreken op de Markt tot het verkeer regelen en medailles voorbereiden. Vrijwilligers mogen zich melden bij het bestuur op de site: www.avondvierdaagse-steenwijk.nl

Jubbega in de eerder dit seizoen gespeelde wedstrijd tegen Olde Veste
Nieuwe ontwikkeling: Jubbega gaat tóch de competitie niet uitspelen Sport 11 uur geleden
Afbeelding
Hey Terugwinnaar, doe jij ook mee met de grondstoffenspeurtocht? Speur mee in Steenwijk en win bioscoopkaartjes Steenwijk 13 uur geleden
Afbeelding
Olde Veste wint halve bekerfinale van SVBO Emmen Met video 14 uur geleden

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.