Jolanda Kramer en Harm Vredenburg van SV Steenwijkerwold
Jolanda Kramer en Harm Vredenburg van SV Steenwijkerwold Foto: Frank Plat

Laatste weekeind vrouwenvoetbal van 2021/2022

Sport

STEENWIJKERLAND - In het laatste weekeinde van het vrouwenvoetbal van dit seizoen was het afscheid nemen. Niet alleen speelden veel voetbalsters hun laatste wedstrijd, maar ook meerdere trainers en leidsters werden in het zonnetje gezet. De Kop wenst iedereen een goede vakantie. 

Tweede klasse

Olde Veste – Groen Geel 0-2 

Ondanks dat Olde Veste het merendeel van het balbezit had, verloor het met 2-0. Op doelsaldo bleef de ploeg op een achtste plaats van de ranglijst staan en ontloopt daarmee de nacompetitie. Met deze laatste wedstrijd zit ook de klus voor trainer Freddie Bijdevaate er op.

Derde klasse

DWP - Steenwijkerwold V1 4-1 

Steenwijkerwold verloor de laatste wedstrijd van deze competitie. Dat maakte voor de ranglijst niets meer uit want de achtste positie was al veilig gesteld. Leidster Jolanda Kramer nam na de wedstrijd afscheid

Vierde klasse

Oldemarkt V1 en Steenwijk hadden geen competitieverplichtingen.

Vijfde Klasse

Oldemarkt V2 – Oosterstreek 2-3 

Met 17 speelster op het wedstrijdformulier begon Oldemarkt aan de laatste wedstrijd van dit seizoen. Maar Oosterstreek bleek scherper te zijn want het wist een 0-3 voorsprong te nemen. Amylynn van Dokkenburg wist wel tegen te scoren wat de ruststand op 1-3 bracht. Ondanks alle goede pogingen kwam Oldemarkt na de rust niet verder dan een treffer van Nadine Minnema.

Ruinerwold – Olde Veste 1-5 

Olde Veste won terecht in Ruinerwold. Maar de laatste week stond meer in het teken van het afscheid van Sandra Lampe, Eva Marijke Moritz en Lilian Kroon. Sandra Lampe had, na een mooie voetbalcarrière, meer dan 14 jaar een functie binnen het vrouwenvoetbal in de regio.

Steenwijkerwold V3, Old Forward/BEW en kampioen SVBS/VHK hadden geen competitieverplichtingen.


Wedstrijdmoment Olde Veste tegen Groen Geel
Freddie Bijdevaate (midden) neemt afscheid
Jubbega in de eerder dit seizoen gespeelde wedstrijd tegen Olde Veste
Nieuwe ontwikkeling: Jubbega gaat tóch de competitie niet uitspelen Sport 7 uur geleden
Afbeelding
Hey Terugwinnaar, doe jij ook mee met de grondstoffenspeurtocht? Speur mee in Steenwijk en win bioscoopkaartjes Steenwijk 9 uur geleden
Afbeelding
Olde Veste wint halve bekerfinale van SVBO Emmen Met video 10 uur geleden