Mieke Peters spijkert de digitale vaardigheden van de ouderen bij
Mieke Peters spijkert de digitale vaardigheden van de ouderen bij Foto: Hilda Knol

Taalpunt komt langs bij Inloop de Symfonie

Steenwijk

STEENWIJK - Elke laatste maandag van de maand zijn ouderen in de wijken rondom Zonnekamp welkom voor een kop koffie en een kletspraatje bij Inloop de Symfonie. Op maandag 31 oktober haakt Mieke Peters van Taalpunt Steenwijkerland aan om voorlichting te geven over de ondersteuning die zij biedt bij het aanleren van digitale vaardigheden. Gratis entree en koffie.

Tijdens het kofiemoment is ook een medewerker van Sociaal Werk De Kop aanwezig. Buurtwerker Sandra Lampe vertelt dat ouderen in de omliggende wijken regelmatig aangeven dat zij behoefte hebben om hun digitale vaardigheden te verbeteren. “Dat bleek bijvoorbeeld tijdens de cursus Grip & Glans en uit de uitkomsten van de wijkschouw die de gemeente Steenwijkerland heeft georganiseerd,” legt Sandra uit. Zij heeft daarom Mieke Peters van Taalpunt Steenwijkerland uitgenodigd om tijdens het koffieuurtje wat te komen vertellen over digitale vaardigheden. “Dat zal heel breed zijn, van surfen op het internet, tot e-mailen en foto’s versturen via WhatsApp op je smartphone. 

Digicafé

Sandra is verder van plan om te kijken hoe ze een vervolg kan geven aan het bijspijkeren van de digitale vaardigheden van ouderen. “In Blokzijl is al een Digicafé, mocht er in Steenwijk ook voldoende belangstelling zijn, dan gaan we dat hier ook opstarten,” klinkt het enthousiast. Daarbij benadrukt de buurtwerker dat zij het Seniorweb niet wil passeren. “Bij het Seniorweb kunnen ouderen een betaalde cursus volgen, een taalcoach van het Taalpunt helpt mensen gratis één op één met het verbeteren van hun taal, rekenen en digitale vaardigheden. Tijd: 10:00 tot 11.30 uur.

Afbeelding
Oldejuje-libre biljartteam staat in achtste finale Zwaagstra Goede Doelen toernooi Sport 10 uur geleden
De Maten van de Keizer.
Luisterliedjes en poëzie met de Maten van de Keizer op 18 mei Cultuur 12 uur geleden
De beeldentuin van Galerie Beeldschoon.
Bezoek het Weldadig Oord en kom genieten van Beeldschone Kunst Algemeen 13 uur geleden