Jetse Bos geeft informatie over NWG Kopwerk
Jetse Bos geeft informatie over NWG Kopwerk Foto: Hilda Knol

Open Dag Taalpunt Steenwijkerland goed bezocht

· leestijd 1 minuut Steenwijk

STEENWIJK -  Woensdagmiddag 14 september heeft Taalpunt Steenwijkerland een Open Dag gehouden. Bezoekers kunnen hier informatie krijgen of een workshop volgen.

“Er hebben zich al zeven nieuwe vrijwillige taalcoaches opgegeven,” klinkt het tevreden uit de mond van Mieke Peters. Ze vertelt dat de hele middag bezoekers binnendruppelen in de locatie van het Taalpunt Steenwijkerland aan de Matthijs Kiersstraat. Sommigen hebben moeite met taal, rekenen of digitale vaardigheden en laten zich informeren hoe het Taalpunt hen daarbij kan helpen. Verder komen ambtenaren en personeelsfunctionarissen langs.

In de hal hebben drie organisaties een kraampje ingericht. Dat zijn Sociaal Werk De Kop, NWG Kopwerk en Bibliotheek Steenwijk. Alledrie ondersteunen zij het werk van Taalpunt Steenwijkerland. Docent Jetse Bos van NWG Kopwerk vertelt dat hij Nederlandse les geeft aan vluchtelingen die een verblijfsvergunning hebben. “Naast een werkproject volgen zij een taalproject, waar ze bijvoorbeeld leren hoe ze vakantie kunnen aanvragen, met collega’s praten of zich ziek melden.” Astrid Mensink attendeert de bezoekers van de Open Dag op de digitale cursussen en leesbevorderingsprogramma’s, zoals Boekstart, die Bibliotheek Kop van Overijssel biedt. 

Workshops

In de leslokalen van het Taalpunt kunnen bezoekers woensdagmiddag workshops over taal, digitale vaardigheden en financiën volgen. Zo geeft Sociaal Werk De Kop de workshop ‘Voor ‘t zelfde geld’. Hier leren de deelnemers hoe ze hun administratie op orde krijgen en houden. Zij geven elkaar ook bespaartips, zoals “Kijk op de onderste schappen”, “Shop eens bij Boutique Zero Zero” en “Er bestaan ook voedselbanken voor huisdieren”. Buurtmaatschappelijk werker Annie Dijkstra wijst nog op de Voorzieningenwijzer. “Als je niet weet dat deze gemeentelijke regelingen er zijn, dan vraag je er niet naar.” 

Kijk voor meer informatie op www.taalpuntsteenwijkerland.nl 

Open Dag Taalpunt Steenwijkerland