Esther ten Hove (links) en Mieke Peters van het Taalpunt
Esther ten Hove (links) en Mieke Peters van het Taalpunt Foto: Hilda Knol

Taalpunt Steenwijkerland geeft Bijeenkomst ‘Signaleren, bespreekbaar maken en doorverwijzen’

Steenwijkerland

STEENWIJK - Taalpunt Steenwijkerland houdt op dinsdag 11 oktober een bijeenkomst met als thema ‘Signaleren, bespreekbaar maken en doorverwijzen’. Deze bijeenkomst is bedoeld voor organisaties die medewerkers of cliënten hebben die moeite hebben met lezen, schrijven, rekenen of digitale vaardigheden.

Het herkennen van een verminderde taal- en rekenvaardigheid kan best lastig zijn. Het is niet aan mensen te zien en vaak weten ze het ook goed te verbergen. In de bijeenkomst wordt u geïnformeerd over wat het betekent om laaggeletterd te zijn en hoe u ervoor kunt zorgen dat het onvoldoende kunnen lezen en schrijven niet leidt tot stress of misverstanden bij de klant door het bespreekbaar te maken. 

Op het moment dat uw klanten de Nederlandse taal onvoldoende machtig zijn, kan het direct invloed hebben op hun alledaagse leven, zowel privé als op het werk. Afspraken worden niet nagekomen, e-mails en andere informatie worden onvoldoende begrepen, een formulier wordt niet ingevuld, hun kinderen groeien op in een taalarm gezin. Er worden fouten gemaakt doordat zij niet goede begrijpen wat er staat of gedaan moet worden. 

Tijd bijeenkomst op 11 oktober: 9.00 tot 10.00 uur.
Aanmelden bij: m.peters@sociaalwerkdekop.nl.

Mocht u meer willen weten wat mogelijk is voor uw organisatie, neem dan contact op met info@taalpuntsteenwijkerland.nl of kijk op www.taalpuntsteenwijkerland.nl