Lysenko Koor
Lysenko Koor Foto: Aangeleverd

Oekraïense Paasviering op 16 april is indrukwekkend

Steenwijk

STEENWIJK - Op zondag 16 april 2023 is in de Grote of Sint- Clemenskerk een Oekraïense Paasviering geweest. Het Diaconaal Platform Steenwijkerland kijkt met tevredenheid en dankbaarheid terug. 

De dienst werd geheel in het Oekraïens gehouden en voorgegaan door ds. Cor Harryvan. Hij heeft zestien jaar gewerkt als kerkelijk missionair opbouwwerker in en voor Oekraïne. De muzikale ondersteuning werd verzorgd door het Lysenko Koor onder leiding van Vitaliy Zherbina. 

Het Diaconaal Platform Steenwijkerland kijkt met tevredenheid en dankbaarheid terug op deze indrukwekkende dienst waar 120 mensen, waarvan 60 Oekraïners, naar toe gekomen waren. In verbondenheid beleefden zij het Christelijk, vierden zij het Paasfeest en baden zij voor vrede. Ook genoten de kerkgangers van de prachtige gezangen in het Oekraïens. Na afloop van de viering was er een collecte voor het project ‘Laat het licht branden in Dolyna’ in Oekraïne dat door het Lysenko Koor wordt aanbevolen. Na afloop van de dienst konden de kerkgangers met elkaar napraten onder het genot van een kop koffie met koek. Het was fijn te merken dat er ook veel Oekraïners gebruik van maakten.

Sandra Lampe (tweede van links) en deelnemers
Kunst in de brievenbus: leuke manier om je creativiteit te laten zien Steenwijkerland 2 uur geleden
Lizelotte Jongman (links) en Sanne Dusseljee
Dansduo Lizelotte Jongman en Sanne Dusseljee Nederlands Kampioen Sport Insta-Dekop 4 uur geleden
Stand van Schildklier Organisatie Nederland
Week van de Schildklier: wat is er te doen in Noord-Nederland? Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Tweede editie van Benefietdiner in Grote Kerk Steenwijk Steenwijk 11 mei, 17:56
Olde Veste is kampioen van de KNVB Beker
Update: Met video en fotoverslag: Olde Veste is bekerkampioen Sport 11 mei, 13:48
Afbeelding
De vrijwilligers van de Van Swieten Inspiratietuin zijn vandaag en morgen actief op de Lentefair in Frederiksoord Column 11 mei, 12:25