Vlnr Jeroen de Bonth, wethouder Bram Harmsma, Tim Stoffelen en Melanie Mooiman
Vlnr Jeroen de Bonth, wethouder Bram Harmsma, Tim Stoffelen en Melanie Mooiman Foto: Panattoni

Laatste paal Panattoni Park Steenwijk feestelijk gevierd

· leestijd 2 minuten Steenwijk

Steenwijk/Amsterdam - Panattoni Park Steenwijk, een nieuw multifunctioneel gebouw van circa 34.000 m2, heeft donderdag 7 maart de succesvolle voortgang van de bouw gevierd met het slaan van de laatste paal. De ceremoniële handeling werd verricht door Bram Harmsma, wethouder bij Gemeente Steenwijkerland, Melanie Moolman, Technisch Directeur Panattoni en Jeroen de Bonth, Directeur van uitvoerend aannemer Willy Naessens.  De viering vond plaats in het bijzijn van het bouwteam en andere betrokkenen. 

Panattoni Park Steenwijk wordt conform BREEAM-NL Very Good standaard gebouwd. Het warehouse krijgt een vrije hoogte van 12,20 m en een supervlakke vloer. Het grondwerk is inmiddels grotendeels gereed en het slaan van de pre-fab heipalen is nu officieel afgerond. Binnenkort gaat het project de realisatiefase van de constructie in. De oplevering van het park staat gepland voor het eerste kwartaal van 2025.
 

 

Groene werkplek met focus op welzijn mens en natuur
Het multifunctionele bedrijfsgebouw ligt op het duurzame bedrijvenpark Eeserwold, nabij Steenwijk. Bij het ontwerp is nadrukkelijk rekening gehouden met inpassing in de natuurlijke omgeving. Zo worden uitgebreide groenvoorzieningen rond het gebouw aangelegd met een focus op het versterken van de lokale biodiversiteit.

Bram Harmsma, wethouder bij Gemeente Steenwijkerland: “Panattoni Park Steenwijk sluit naadloos aan bij de duurzame gebiedsontwikkelingsvisie van de Gemeente Steenwijkerland. Ontwikkelaar Panattoni en de gemeente hebben samen met landschapsarchitecten en ecologen uitgebreid onderzoek gedaan naar een optimale integratie van het gebouw in het natuurlijke landschap. Als resultaat van deze samenwerking omvat het project nu bijvoorbeeld vijvers als waterreservoirs, verrijkt met waterplanten uit het naastgelegen Eesermeer. Daarnaast is gekozen voor een grote diversiteit aan beplanting die insecten aantrekt en beschutting biedt aan lokale fauna.”

Melanie Moolman, Technisch Directeur Panattoni, vult aan: “Uit recent onderzoek is gebleken dat Nederlanders anno 2024 te weinig bewegen. Bij Panattoni Park Steenwijk is hier rekening mee gehouden. Het groene terrein rondom het gebouw en het nabijgelegen 4,4 hectare grote Eesermeer nodigen uit om op pad te gaan en tijdens de pauzes een ontspannen wandeling te maken in de buitenlucht. Ook biedt het terrein een veilige fietsenstalling en zijn er douches in het gebouw waar je je na een fietstochtje even op kan frissen. Zo worden de medewerkers aangemoedigd om naar hun werk te fietsen. Door deze maatregelen hopen wij de gebruikers van het gebouw te stimuleren om in beweging te komen en contact te maken met de natuur, wat een bewezen positieve impuls geeft aan hun gezondheid en well-being.”

Het ontwerp van Panattoni Park Steenwijk en het omringde landschap zijn tot stand gekomen in samenwerking met de Gemeente Steenwijkerland, gebiedsontwikkelaar Roelofs Planontwikkeling B.V., architectenbureau MIES Architectuur en ecologisch adviesbureau Hollandsgroen.

Schone energie
Bedrijvenpark Eeserwold onderzoekt de mogelijkheden voor het produceren van groene waterstof op het bedrijvenpark. In aansluiting op dit onderzoek bekijkt Panattoni de optie tot samenwerking met dit initiatief. Bijvoorbeeld door zonne-energie te leveren die via het dak van het gebouw wordt opgewekt.

Door de ligging aan het Eesermeer kan het nieuwe gebouw bovendien worden aangesloten op een uniek en duurzaam koelwaternetwerk (UR Cool) dat gebruikmaakt van het koude water van dit meer. Dit is een nadrukkelijk voordeel voor partijen die veel aan gekoelde opslag doen bijvoorbeeld bij het opslaan van voeding of medicijnen. Voor bedrijven die hier gebruik van willen maken, kunnen de voordelen van het aansluiten van Panattoni Park Steenwijk op dit systeem uitgezocht worden.

Strategische locatie
Panattoni Park Steenwijk wordt ontwikkeld op een zichtbare locatie langs de A32 op bedrijvenpark Eeserwold. Het park ligt gunstig ten opzichte van de noordelijke provincies, de Duitse grens en het Europese achterland. Port of Zwolle - dat binnenkort de status van zeehaven krijgt door de verbreding van de Kornwerder Zandsluizen - ligt op een half uur rijden. Ook de MSC terminal Meppel ligt op ongeveer 16 minuten over de weg. Bedrijven als Lidl, Picnic, Albert Heijn, DPD, Kuehne + Nagel, Scania, IKEA, FrieslandCampina en Wehkamp kozen al voor deze regio.

www.panattonieurope.com/nl

Wethouder Bram Harmsma slaat de laatste heipaal
Wethouder Bram Harmsma slaat de laatste heipaal
Hete zomers en natte winters
Impulsregeling Klimaatadaptatie benut voor Westerveld: 5 miljoen euro voor maatregelen om de leefomgeving aan te passen aan weersextremen Westerveld 6 uur geleden
Infopunt Duurzaam Doen
Spreekuur update Infopunt Duurzaam Doen: Van duurzaam huis tot groene tuin Steenwijk 8 uur geleden
Op de vrijmarkt in de Kerkstraat zijn veel verkopers te vinden
Volop festiviteiten tijdens Koningsdag in Steenwijk Steenwijk 9 uur geleden
Vlnr: Rineke van der Gouwe-Metz, burgemeester Rikus Jager, Marchjee Schipper en Auke Zandstra
Update: Vier inwoners van Westerveld ontvangen een lintje: Burgemeester Jager reikte Koninklijke onderscheidingen uit Westerveld 26 apr, 15:04
Overzicht Koninklijke onderscheiding Overijssel 2024
264 Koninklijke onderscheidingen voor Overijssel Algemeen 26 apr, 13:38
Jubbega in de eerder dit seizoen gespeelde wedstrijd tegen Olde Veste
Nieuwe ontwikkeling: Jubbega gaat tóch de competitie niet uitspelen Sport 26 apr, 13:18
Afbeelding
Hey Terugwinnaar, doe jij ook mee met de grondstoffenspeurtocht? Speur mee in Steenwijk en win bioscoopkaartjes Steenwijk 26 apr, 11:30
Afbeelding
Olde Veste wint halve bekerfinale van SVBO Emmen Met video 26 apr, 10:10
Afbeelding
Oudpapiercontainer aan de Scheerwolderweg in Scheerwolde twee keer in brand op één avond Met acht foto's 26 apr, 09:26