GroenLinks biedt een fruitmand aan Stichting JY aan: Karl, Els, Yvonne
GroenLinks biedt een fruitmand aan Stichting JY aan: Karl, Els, Yvonne Foto: Aangeleverd

GroenLinks biedt fruitmand aan Stichting JY aan

· leestijd 1 minuut Steenwijkerland

VOLLENHOVE - GroenLinks heeft Stichting JY een fruitmand aangeboden. Hiermee haakt de politieke partij aan bij het protest van jeugdzorgmedewerkers van 15 maart in Den Haag. 

Op dinsdag 15 maart trokken duizenden jeugdzorgmedewerkers naar het Malieveld om te protesteren tegen de stelselmatige bezuinigingen in het sociaal domein. Met als gevolg een uitgehold systeem waar niemand nog verantwoordelijk wenst te zijn.

Stichting JY

Ook in de gemeente Steenwijkerland is flink bezuinigd op jeugdzorg en dat terwijl de nood nog nooit zo hoog was zeker gezien de, soms nog onzichtbare, gevolgen van de covid-pandemie. Voor GroenLinks was dit reden om af te reizen naar Vollenhove om daar een fruitmand aan te bieden aan een organisatie die juist probeert te voorkomen dat jongeren in de jeugdhulp terecht komen. Dat is Stichting JY uit Vollenhove. Deze stichting biedt geen jeugdhulpverlening maar begeleidt volwassenen met hun gezin. Met alle activiteiten die de medewerkers organiseren weten zij hoe de situatie is in gezinnen, en hun kinderen.

Armoede verminderen

“Wij aangesloten zijn bij de Landelijke Alliantie Kinderarmoede. Hiermee hebben we ons gecommitteerd aan het inzetten voor kinderen die opgroeien in armoede. Bij JY proberen voor hen de gevolgen van armoede te verminderen,” aldus Yvonne Meijer. Ook rijdt de stichting met een Pop-Up Truck rond om zo kleding, speelgoed en toiletartikelen te verspreiden in de regio. De stichting organiseert kinderactiviteiten die voor ieder kind gratis toegankelijk zijn en daarnaast zijn zij intermediair voor het sport- en cultuurfonds. Op deze manier wil GroenLinks een organisatie toch een beetje in het zonnetje zetten. 

Karl van der Linde en Aletta Makken van GroenLinks: “We konden onmogelijk naar het Malieveld en vonden het zelfs een beter idee om te laten zien dat er binnen de gemeente Steenwijkerland ook organisaties zijn die zich hard maken voor de jeugd ondanks de bezuinigingen die wellicht nog op de loer liggen.”

Aletta Makken en Karl van der Linde, GroenLinks Steenwijkerland

Afbeelding
Op maandag Workshop Fiets- en wandelapp Fietsknoop in Bibliotheek Steenwijk Steenwijk Insta-Dekop 17 uur geleden
Henk Holterman
Henk Holterman neemt afscheid van zijn werkzame leven bij Het Eethuisje van Kringloopwinkel Steenwijk Steenwijkerland 19 uur geleden
Frans en Jannie de Groot zijn beiden heel actief bij ANBO-PCOB Steenwijk -
PCOB Steenwijk is 40 jaar: 'Je kunt nog veel als je ouder bent' Steenwijk 20 uur geleden
Afbeelding
Duurzaam Willemsoord organiseert op 29 mei informatieavond over zonnepark Steenwijkerland 2 mei, 09:17
Sjef Damhuis houdt zijn lezing in Hoogthij
Lezing Sjef Damhuis over nazi-terreur in Steenwijk: MFC Hoogthij met 200 bezoekers twee keer uitverkocht Steenwijkerland 2 mei, 07:30
Afbeelding
Oldtimer Festival Vollenhove is op zaterdag 11 mei Steenwijkerland 1 mei, 17:05