Infopunt Duurzaam Doen
Infopunt Duurzaam Doen Foto: Aangeleverd

Duurzaam Steenwijkerland en Besparen in de Kop gaan samenwerken

Steenwijkerland

STEENWIJK - Steenwijkerland streeft naar verduurzaming en staat voor een grote opgave. Stichting Duurzaam Steenwijkerland en Stichting Besparen in de kop, een lokaal duurzaam collectief van een aantal bedrijven, slaan de handen ineen om deze opdracht te helpen realiseren. Op donderdag 19 mei hebben ze het startsein gegeven voor deze samenwerking in het Infopunt Duurzaam Doen in Steenwijk.

“We gaan samen inzetten op een duurzamer en leefbaarder Steenwijkerland. Wij willen elk vanuit onze verantwoordelijkheid bijdragen aan de energietransitie door mensen objectieve informatie en voorlichting te geven, zodat zij een duurzame keuze kunnen maken,” verklaart Harry Renting, voorzitter van Duurzaam Steenwijkerland.

Lokale bedrijven

“Wij willen mensen ontzorgen door ervoor te zorgen dat mensen die energiebesparende maatregelen willen nemen niet alleen goede informatie kunnen vinden, maar ook gebruik kunnen maken van de service, kwaliteit en garantie van lokale bedrijven,” aldus Jurgen Kok, voorzitter van Besparen in de Kop.

Aanvraag op één plek

Iedereen wil besparen op energiekosten. Besparen in de Kop brengt vraag en aanbod van lokale bedrijven samen. Mensen kunnen op één plek, namelijk op de website www.besparenindekop.nl, een aanvraag doen voor verschillende energiebesparende maatregelen, die lokale bedrijven uitvoeren. Bedrijven en particulieren kunnen dit doen.

Afbeelding
Zomerse Exoten-Expeditie voor jongeren in Nationaal Park Steenwijkerland 1 uur geleden
Jannie Mol bij de huldiging 65 jaar lid, Jannie Baas (links) en Marie Strating -
Vrouwen van Nu Polder II/Steenwijkerwold viert 75-jarige jubileum in de Proefkolonie Steenwijkerland 3 uur geleden
De nieuwe trainer Peter Joustra -
Dubbelinterview: Peter Joustra volgt Hans Nijmeyer op als trainer van DIOS Sport 4 uur geleden
Henk Holterman
Henk Holterman neemt afscheid van zijn werkzame leven bij Het Eethuisje van Kringloopwinkel Steenwijk Steenwijkerland 21 uur geleden
Frans en Jannie de Groot zijn beiden heel actief bij ANBO-PCOB Steenwijk -
PCOB Steenwijk is 40 jaar: 'Je kunt nog veel als je ouder bent' Steenwijk 23 uur geleden
Afbeelding
Ondernemers Steenwijk Vestingstad houden winactie voor Moederdag Steenwijk gisteren