De wandeling komt langs allerlei historische plekken in Vollenhove
De wandeling komt langs allerlei historische plekken in Vollenhove Foto: aangeleverd

Stadsmuseum Vollenhove is open op Monumentendag

Steenwijkerland

VOLLENHOVE - Stadsmuseum Vollenhove is op Monumentendag, zaterdag 10 september, gratis geopend. Het museum organiseert bovendien een rondleiding langs gevelstenen. 

Het Stadsmuseum Vollenhove is een plek waar bezoekers de geschiedenis van Stad en Ambt Vollenhove kunnen beleven. Een logische start voor een bezoek aan Vollenhove! 

Het museum is gevestigd aan de Bisschopstaat 36, 8325BC Vollenhove en is zaterdag 10 september open van 10.00 tot 17.00 uur. Op Monumentendag is de entree gratis. Ook de folder Monumentenroute is op Monumentendag gratis; zolang de voorraad strekt . Informatie: www.chcvollenhove.nl.

Rondleiding langs gevelstenen

Vroeger hadden panden gevelstenen en uithangtekens als reclame-uiting. De uithangtekens zijn grotendeels verdwenen, maar de gevelstenen hebben de tand des tijds vaak goed doorstaan. Vincent Erdin, verbonden aan het gemeentearchief Steenwijkerland, heeft de gevelstenen in Steenwijkerland gefotografeerd en er een boek over geschreven. Op zaterdag 10 september is er een unieke kans om gratis een rondleiding langs de gevelstenen in Vollenhove bij te wonen.

Aanmelden voor deze wandeling is noodzakelijk. Mail naam, mailadres en telefoonnummer naar openmonumentendag@steenwijkerland.nl. Er start om 10.00 en 13.30 uur een wandeling in Vollenhove. Reserveer snel, vol is vol