Afbeelding
Foto: Pixabay

Winterfair op 17 december in Giethoorn-Centrum

· leestijd 1 minuut Steenwijkerland

GIETHOORN - Gieters Treffen hult Giethoorn in december in kerstsfeer met op 17 december een winterfair. 

“Kom en geniet van de prachtige authentieke wintersfeer in verlicht Giethoorn. Gedurende de periode 17 december tot en met 2 januari zal het dorp zich weer op z’n mooist, in wintertoga gehuld, presenteren. Bewonder de mooie verlichte rietgedekte boerderijen in het waterdorp en wandel langs het pad met verlichte bruggen,” nodigt Roel Boer van Gieters Treffen uit. Op zaterdag 17 december zullen er bovendien rond de Doopsgezinde kerk en op het buitenterrein van museum ’t Olde Maat Uus diverse activiteiten plaatsvinden en een winterfair worden gehouden. Bezoekers kunnen genieten van een mooi aanbod van kerst, decoratie en andere winterartikelen.

De markt is open van 11.00 tot 20.00 uur. Tijdens deze periode zullen er in de Vermaning en op het buitenterrein van ‘t Olde Maat Uus optredens van koren, muziekgroepen en ensembles (ook hier geef je op) plaatsvinden. Natuurlijk kunnen ondernemers uit de gehele Kop van Overijssel zich inschrijven voor de winterfair. Ook is het mogelijk om de voor Gietserse sportverenigingen een kraam te reserveren, stuur een mail. Optredens ca 45 minuten per groep. 

Aanmelden

Standhouders kunnen zich aanmelden via boerroel@hotmail.nl. De kosten bedragen € 35 per kraam. Het terrein is niet/zeer beperkt per auto bereikbaar. Aan en afvoer dient voor en achteraf goed te worden gecoördineerd en is in overleg met de organisatie. Kramen zullen worden opgesteld. Die volgorde is: op parkeerterrein van de Vermaning, langs het Vermaningspad, op buitenterrein van ’t Olde Maat Uus en eventueel langs de Dorpsgracht. 

Toegang is gratis, parkeren is mogelijk op de Parkeerterreinen P1-P3 in het centrum.